Förboka Tesla Model 3 idag!

MoS2

HEJ ALLA I KÖN! :-)

Idag är första dagen du kan förboka en Tesla Model 3. Från och med i morgon fredag kan alla runt i världen förboka via Internet, men vill du boka redan idag får du bege dig till din närmsta Tesla-butik. För innan bilen ens har visats upp på eventet ikväll (kl 5:30 fredag morgon svensk tid) kan man redan förboka en, osedd.

De mest inbitna entusiasterna (även kallade ”sektmedlemmar” av media) har köat redan sedan gryningen utanför butikerna för att kunna komma först i kön. Men även om du beger dig till någon butik senare på dan kommer du komma före alla de tusentals som kommer boka på Internet från och med i morgon.

Vissa bedömare menar att när Elon Musk går upp på scenen i kväll kommer han kunna meddela att första års produktion av Tesla Model 3 är redan såld. Det kommer nog inkomma uppemot 50-100,000 förbokningar från Teslas butiker runt om i världen idag – och första året kommer det knappast tillverkas fler Model 3 än så.

Det du får idag är en köplats, en förbokning. Du deponerar en handpenning på 10,000 kronor (som är återbetalningsbar ifall du skulle ångra dig) och ställer dig därmed i kö för en Tesla Model 3. När så produktionen av bilen kommer igång (förhoppningsvis i slutet av nästa år) kommer kön att betas av och de som först förbokat kommer få speca upp sina bilar i designstudion. Tesla Motors kommer att börja tillverkningen med den mest fullspecade modellen av bilen, enklare bestyckade instegsmodeller kommer senare. Leveranser till USA kommer före dem till Europa och övriga världen. Och Teslaägare som redan äger en Roadster, Model S eller X har förtur.

 

I kväll (fredag morgon kl 5:30 svensk tid) kommer så Tesla Model 3 visas upp för världen på ett event i Tesla Motors lokaler i Hawthorne, Los Angeles, USA. Undertecknad är på plats och rapporterar! Med tanke på att eventet kan sluta senare än kl 8 svensk tid kan morgondagens nyhetsartikel eventuellt komma senare än vanliga kl 8. Hav tålamod.

Tagged , . Bookmark the permalink.