Nissan Leaf CHAdeMO error

Här diskuterar vi elektriska fordon av alla slag

Moderator: Redaktion

Nissan Leaf CHAdeMO error

Inläggav Teslaspolen » 14 nov 2017 16:38

Hej på er,

Jag har haft lite problem med våran Leaf som varit lite vresig ibland på CHAdeMO laddning. Kanske någon kan gissa sig till vad det beror på?

Dom gånger det hänt hittils så har laddaren slagit från efter cirka 10 sekunder och sagt att det är fel på bilen. Detta har skett på flertalet olika laddare runt om. Samtliga gånger har det bara varit att koppla urhandsken och sedan tillbaka med den igen så har det alltid fungerat...

... Fram tills idag när jag fick försöka säkert fem gånger, och en uppstart och avstängning av själva bilen innan den gick igång korrekt. Jag noterade även den gången att i bilens dash så lös lampan för "Fel i elbilssystem".

Började ladda från 23% med fyra staplar på batteritempen.

Ska så klart ta upp det med bilfirman, men jag är inte övertygad angående deras kunskaper.
Användarvisningsbild
Teslaspolen
 
Inlägg: 1236
Blev medlem: 15 dec 2014 18:48

Re: Nissan Leaf CHAdeMO error

Inläggav FredrikR » 14 nov 2017 22:08

Har hänt mig vid några tillfällen vid långsamladdning och en gång vid Chademo, och finns en stolpe (långsamladdning) som det felet uppstår vid varenda gång.
FredrikR
 
Inlägg: 136
Blev medlem: 24 apr 2015 09:39
Ort: Uppsala

Re: Nissan Leaf CHAdeMO error

Inläggav Teslaägare e5m1r » 15 nov 2017 08:31

Det har pratats om nån stift som man kan böja kanske är tesla adaptern som är boven
Kanske ändå fel på själva laddarna ?
Har du en Tesla Model S och funderar på Dashcam eller annat roligt tillbehör titta in på http://exclusiveparts.se
På väg att beställa en Model S eller Model X och känner att jag bidragit. Använd min länk http://ts.la/esmir2564 och få 8.000kr rabatt
Användarvisningsbild
e5m1r
Teslaägare
 
Inlägg: 3182
Blev medlem: 31 okt 2015 12:30
Ort: Värnamo

Re: Nissan Leaf CHAdeMO error

Inläggav Teslaspolen » 15 nov 2017 10:37

FredrikR skrev:Har hänt mig vid några tillfällen vid långsamladdning och en gång vid Chademo, och finns en stolpe (långsamladdning) som det felet uppstår vid varenda gång.


Hmm, för mig har det bara hänt på CHAdeMO, aldrig på Typ-1. I ditt fall låter det mer som stolpen är knas.

e5m1r skrev:Det har pratats om nån stift som man kan böja kanske är tesla adaptern som är boven
Kanske ändå fel på själva laddarna ?


Kanske, men det känns lite osannolikt. Laddaren jag försökte med igår är ju bara att par månader gammal och kan inte varit speciellt använd hittils (Sälen Gallerian).
Användarvisningsbild
Teslaspolen
 
Inlägg: 1236
Blev medlem: 15 dec 2014 18:48


Återgå till Elektriska Fordon

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster