Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.

Hur klimatsmart är du egentligen?

Här diskuterar vi om miljön i alla dess former

Moderator: Redaktion

Re: Hur klimatsmart är du egentligen?

Inläggav Teslaägare kangru » 07 aug 2018 10:14

zyax skrev:
kangru skrev:Mina arbetsresor är det som får min konsumtion att sticka iväg rejält (15-50Ton/år beroende på vilket år). Dessa leder dock i regel till att mycket CO2 sparas i nästa steg (genom att man kan kommunicera bättre med telefon/internet) och fler och fler av resorna ersätter jag med telefon och webex möten. Tittar jag enbart på min egen budget så ligger den på 2.9Ton/år och det kan jag naturligtvis jobba ner steg för steg med diverse aktiva åtgärder. Bor i hus med fjärrvärme och kör elbil med grön el.

Sen har jag en startup där vi sparar 8ton/CO2 per familj och år i Väst och Öst-Afrika när de konverterar ifrån ved och kol eldad matlagning till solceller och induktionsplatta, förhoppningsvis kan detta få mig att inte bara neutralisera vad jag och min familj har släppt ut men ge ett märkbart avtryck i de totala utsläppen regionalt (det är idag ungefär 100miljoner familjer som lagar mat med ved eller träkol idag i Afrika).


Då kan du skapa en riktig klimatkompensationsgrej för oss här och andra, eller? Det är sånt jag har efterfrågat, en kompensation man känner närhet till och som man kan tro på istället för att lassa iväg pengar till någon man inte känner till ett projekt som aldrig följs upp.


Det är ett par steg till innan jag med gott samvete kan ta in den typen av pengar för klimatkompensatoriska effekter. Jag återkommer dock när det blir aktuellt. Idag är nog Trine en bra start med Robins förslag om https://www.goclimateneutral.org.
Användarvisningsbild
kangru
Teslaägare
 
Inlägg: 1001
Blev medlem: 08 aug 2015 12:57
Ort: Uppsala
Referralkod: per597

Re: Hur klimatsmart är du egentligen?

Inläggav Teslaägare +46 » 07 aug 2018 10:34

Vet int om det finns längre, men innan jag blev med elbil så brukade jag få i julklapp (av svärfar) rättigheter som klimatkompenserade mitt bilåkande innevarande år. Baserat på körsträcka och drivmedel.
Nöjd ägare till en röd S85D. Inköpt ny och i trafik sedan juni 2015.
Installerat 13,2 kWp solceller
Användarvisningsbild
+46
Teslaägare
 
Inlägg: 1254
Blev medlem: 06 jan 2015 17:10

Re: Hur klimatsmart är du egentligen?

Inläggav Surfaren » 07 aug 2018 11:22

Har försökt svara på alla frågor efter bästa förmåga, en hel del uppskattningar förstås (jag brukar t.ex. inte väga all mat jag köper). Landade på 4,9. Ätbart och Konsumtion ligger på 0,2 vardera (är vegan med enstaka undantag, och minimalist). Bensinbilen och en flygresa (begravning, hade gärna sluppit) trycker iväg Resor till 2,8. Boende står på 1,6 men lägenheten ska säljas så inte mycket att göra för tillfället.

Jag är iaf glad över att det finns så detaljerade frågor så att man faktiskt kan få något tillbaka (i siffrorna) för de val man gjort i livet som är bättre för klimatet (som i mitt fall matvanor och konsumtionsvanor).
S85D 2015
e-UP 2014
2 reservationer på Model 3

http://teslanerd.com | Få 10 kr/mån i rabatt hos Vimla
Surfaren
 
Inlägg: 2591
Blev medlem: 06 nov 2014 08:48
Ort: Sundbyberg
Referralkod: daniel94763

Re: Hur klimatsmart är du egentligen?

Inläggav pehh » 09 nov 2018 12:33

Hej Tesla club vänner

Jag är initiativtagare och produktägare för OneTonneFuture. Otroligt kul att ni uppskattar appen speciellt eftersom ni är miljösmarta med elbilar. Önskar att jag hade en själv. Vem vet, en dag kanske. Skulle ni vilja ha en egen grupp i appen och se vad ni kan åstadkomma över tid tillsammans kan jag fixa det till er. Just nu kan ni få en grupp i organisationsdelen helt gratis och det är en mycket låg kostnad även framgent efter nyår. Är ni med där finns det även massor av intressanta specialerbjudanden som vi kan prata om. Ni kan såklart skapa en privatgrupp själva också men ni får betydligt mer synlighet bland org grupperna.

Hör av er till mig så pratar i ihop oss. Åter igen, tack för fin feedback.

Allt gott

Peter Holmgrene
peter.holmgrene@vattenfall.com
070-3951571
pehh
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 09 nov 2018 12:05

Föregående

Återgå till Miljö

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.