Gasol är väl bättre ur miljösynpunkt än kol/briketter?
Nej, inte om du tänker globala utsläpp. Kol är ju en naturprodukt från svenska skogen.
Okay. Det är intressant. Om man har både en kolgrill och en gasol (som komplement). Kanske kan likställas med pluginhybrid då?
Tänkte också, Weber har ju sjyssta briketter som är gjorda på nån slags kokos. Ryker som fan, kostar mer, men räcker väldigt länge.
OUTAGAS: MS 100D levererad 2018-06-12, Pearl White, Premium pack, 21" twin turbine, cream interiör + kolfiber. KRÄFTAN: Model 3 SR+ RWD, Red Multicoat, white interior, dragkrok. Levererad 2019-09-18.
Jag har tidigare alltid kört med Webers klotgrill men i år har jag gått över till elgrill. Otroligt bekvämt och enkelt. Och gott blir det också.
Då kan man väl lika gärna köra grillpanna på spisen?
Det är stor skillnad på en grillpanna och en elgrill med gjutjärnsgaller och tråg. Att använda el istället för gasol för att få upp värmen i grillen tycker jag är klimatsmart. Naturligtvis går det inte lika snabbt med en elgrill som med en gasolgrill men det går betydligt fortare än med en kolgrill.
Har elgrillat mer eller mindre varje dag sedan en månad tillbaka och ibland både till lunch och middag. Enkelt, bekvämt och med gott resultat.
Men för många är det är väl som med bilar. Inte går de väl att köra på el...
Så länge man kör elbil borde väl ingen vettig människa klaga på hur man grillar? (Tycker iof inte man bör klaga på hur nån grillar oavsett vad man kör för bil)
OUTAGAS: MS 100D levererad 2018-06-12, Pearl White, Premium pack, 21" twin turbine, cream interiör + kolfiber. KRÄFTAN: Model 3 SR+ RWD, Red Multicoat, white interior, dragkrok. Levererad 2019-09-18.
Självklart kol/briketter, hela idén med grillat är ju smaken som blir en kombination av hög värme och rökighet. Testat elgrill någon gång och då kunde jag lika gärna stekt det när vi pratar smaken, gasol är ju bättre men inte lika bra bra då man tappar rökigheten.
Självklart kol/briketter, hela idén med grillat är ju smaken som blir en kombination av hög värme och rökighet. Testat elgrill någon gång och då kunde jag lika gärna stekt det när vi pratar smaken, gasol är ju bättre men inte lika bra bra då man tappar rökigheten.
Jag har alltid vägrat gasolgrill och istället kört med kolgrill och odlat dess myt som överlägset allt annat. Men av en slump blev jag med en riktigt bra elgrill och upptäckte att den funkar alldeles utmärkt i vardagen. Men ska jag grilla för ett stort sällskap eller tillaga många olika rätter samtidigt så tar jag fram min stora kolgrill från Weber.
Så här skriver man på Inspekto.se:
”Vi har gått igenom ett stort antal olika bäst i test, produktrecensioner, kundrecensioner med mera i jakten på de bästa elgrillarna på marknaden. De två bästa elgrillarna kommer från samma märke d.v.s. Weber och räknas också som de två dyraste. Grillresultatet från dessa två elgrillar är dock identiskt i både grillyta och smak jämfört med vanliga kolgrillar. Det är nämligen inte kolen som sätter grillsmaken som många tror, detta är bara en myt som cirkulerar hela tiden. Grillsmak kommer från förångat fett som droppar ner på värmekällan, som sedan tränger in i köttet.” https://inspekto.se/elgrill/
Var köper du den kolen? Tycker det här var en intressant fråga som jag inte funderat så mycket på innan. När jag kollade runt så hittar jag bara en svensk tillverkare och det verkar vara mer en nischprodukt. Merparten av kolet man köper här kommer från Polen eller i värsta fall Sydafrika. Polen är inte nödvändigtvis sämre än Sverige men mest att jag trodde det självklart var en restprodukt från svenska skogar.
Jag älskar den här tråden, normalt slutar alltid såna här ämnen med att jag är ganska dålig på miljöhänsyn men nu har jag hittat nåt jag är föredömlig med
Jag älskar den här tråden, normalt slutar alltid såna här ämnen med att jag är ganska dålig på miljöhänsyn men nu har jag hittat nåt jag är föredömlig med
Jag ber att få gratulera då!
eGolf (såld)
Model 3 LR (såld)
Ioniq 5 rwd (SÅLD!!)
Model Y LR
Jag älskar den här tråden, normalt slutar alltid såna här ämnen med att jag är ganska dålig på miljöhänsyn men nu har jag hittat nåt jag är föredömlig med
Jag har alltid vägrat gasolgrill och istället kört med kolgrill och odlat dess myt som överlägset allt annat. Men av en slump blev jag med en riktigt bra elgrill och upptäckte att den funkar alldeles utmärkt i vardagen. Men ska jag grilla för ett stort sällskap eller tillaga många olika rätter samtidigt så tar jag fram min stora kolgrill från Weber.
Så här skriver man på Inspekto.se:
”Vi har gått igenom ett stort antal olika bäst i test, produktrecensioner, kundrecensioner med mera i jakten på de bästa elgrillarna på marknaden. De två bästa elgrillarna kommer från samma märke d.v.s. Weber och räknas också som de två dyraste. Grillresultatet från dessa två elgrillar är dock identiskt i både grillyta och smak jämfört med vanliga kolgrillar. Det är nämligen inte kolen som sätter grillsmaken som många tror, detta är bara en myt som cirkulerar hela tiden. Grillsmak kommer från förångat fett som droppar ner på värmekällan, som sedan tränger in i köttet.” https://inspekto.se/elgrill/[/quote]
Jag har alltid vägrat gasolgrill och istället kört med kolgrill och odlat dess myt som överlägset allt annat. Men av en slump blev jag med en riktigt bra elgrill och upptäckte att den funkar alldeles utmärkt i vardagen. Men ska jag grilla för ett stort sällskap eller tillaga många olika rätter samtidigt så tar jag fram min stora kolgrill från Weber.
Så här skriver man på Inspekto.se:
”Vi har gått igenom ett stort antal olika bäst i test, produktrecensioner, kundrecensioner med mera i jakten på de bästa elgrillarna på marknaden. De två bästa elgrillarna kommer från samma märke d.v.s. Weber och räknas också som de två dyraste. Grillresultatet från dessa två elgrillar är dock identiskt i både grillyta och smak jämfört med vanliga kolgrillar. Det är nämligen inte kolen som sätter grillsmaken som många tror, detta är bara en myt som cirkulerar hela tiden. Grillsmak kommer från förångat fett som droppar ner på värmekällan, som sedan tränger in i köttet.” https://inspekto.se/elgrill/
Självklart kol/briketter, hela idén med grillat är ju smaken som blir en kombination av hög värme och rökighet. Testat elgrill någon gång och då kunde jag lika gärna stekt det när vi pratar smaken, gasol är ju bättre men inte lika bra bra då man tappar rökigheten.
Jag har alltid vägrat gasolgrill och istället kört med kolgrill och odlat dess myt som överlägset allt annat. Men av en slump blev jag med en riktigt bra elgrill och upptäckte att den funkar alldeles utmärkt i vardagen. Men ska jag grilla för ett stort sällskap eller tillaga många olika rätter samtidigt så tar jag fram min stora kolgrill från Weber.
Så här skriver man på Inspekto.se:
”Vi har gått igenom ett stort antal olika bäst i test, produktrecensioner, kundrecensioner med mera i jakten på de bästa elgrillarna på marknaden. De två bästa elgrillarna kommer från samma märke d.v.s. Weber och räknas också som de två dyraste. Grillresultatet från dessa två elgrillar är dock identiskt i både grillyta och smak jämfört med vanliga kolgrillar. Det är nämligen inte kolen som sätter grillsmaken som många tror, detta är bara en myt som cirkulerar hela tiden. Grillsmak kommer från förångat fett som droppar ner på värmekällan, som sedan tränger in i köttet.” https://inspekto.se/elgrill/
Inte riktigt sant då det även är flammor som gör att köttet smakar som det gör när man grillar, du får inte alls samma rökmängd när man grillar på elgrill heller (en kolgrill kommer ge rök utan att du lägger på något till att börja med). Det är markant skillnad i smak, även mellan gasol och kol känner man smakskillnaden direkt just för man saknar mycket rökutveckling.
Röksmak i all ära, men för oss hobby-pyromaner är det själva eldandet som är det primära. Om det sen kommer lite ätbar mat ut av det hela är bara en bonus