Föredrag, talare

forelasning2

Har ni en åskådarskara som vill ha information om elbilar i allmänhet och Teslas elbilar i synnerhet finns det här en van talare med djupa kunskaper i ämnet! Jag, Tibor Blomhäll är elbilsexpert och elbilsjournalist som sedan 2013 inte enbart skrivit dagliga elbilsnyheter på denna sajt utan även artiklar till tidningen Elbilen i Sverige och Egmont-sajten recharge.se

forelasning

Elbilsmyter

Mest populära föredraget är utan tvekan den om elbilsmyter.  Det finns många vandringssägen och myter om elbilar – men är de verkligen sanna? Dör verkligen batterierna redan efter några år? Kan elbilar köras på vintern? Tar det evigheter att ladda dem? Kan man åka långt? Och hur var det med det långa avgasröret egentligen? Jag går på ett underhållande och informativt sätt igenom de ”populäraste” elbilsmyterna och med hjälp av undersökningar och siffror visar varför de inte är sanna och hur elbilar egentligen fungerar. Föredraget passar elbilsskeptiker, dig som vill veta mer om elbilar och faktiskt även dig som redan har en elbil.

Elbilar

Vad är en elbil och hur fungerar den i vardagen? Måste jag säkra upp huset om jag skaffar en? Vad ska jag tänka på som nybliven elbilist? Hur fungerar det med snabbladdare och var kan man hitta dem? Vilka elbilar finns det och vilka är på gång? Föredraget passar dig som vill veta mer om elbilar, kanske funderar på att skaffa en, eller förväntas via din yrkesroll kunna ge goda råd om dem.

Tekniken i Tesla (de nördiga detaljerna)

De andra föredragen handlar om elbilar i allmänhet – den här föreläsningen zoomar istället in på elbilarna från Tesla. Vad är det som gör Teslas elbilar unika? På vilket sätt skiljer sig batterierna, styrelektroniken och elmotorn? Hur fungerar Teslas Supercharger snabbladdare? Hur fungerar autopiloten? Föreläsningen passar teknikintresserade som vill veta mer om tekniken under huven i en Tesla.

Anpassat

Jag kan även hålla föredrag om andra ämnen, se uppslag på utvalda artiklar sidan. Jag deltar även gärna i paneldebatter. Vill du ha åsikter och one-liners har du kommit till rätt ställe! ;-)

Pris, kontakt

Standardtaxan är 4800 kronor för ett föredrag, 7200 för två samma dag (ex moms, inkl resa).
Kontakta mig via email för specifik offert.

Comments are closed.