Inga fler 90

ModelS75100

I fredags tog Tesla bort 90D modellen ur sitt sortiment. Därmed finns det bara två batteristorlekar kvar som man kan välja mellan: 75 och 100 kWh, både för Model S och X.

Medan Model X endast finns i 75D, 100D och P100D varianter kan Model S även fås som S 75 med enbart bakhjulsdrift som instegsmodell. Den startar då från 873,400 kronor.

Genom att ta bort 90D versionen av bilarna försöker Tesla göra det enklare för kunderna men framför allt förenkla för fabriken genom att minska på antal varianter på bilarna.

Instegsmodellen har tillräckligt med räckvidd och fartresurser för att inte kännas begränsad, 100D modellen har exceptionellt lång räckvidd, över 63 mil. Och P100D modellen med ludicrous acceleration är kvickaste bilen till 100 pengar kan köpa. Tesla har något för alla.

TeslaGreen

Har du förresten undrat vad är det för grönt som blixtrar förbi varje gång du öppnar Teslas hemsida? Då behöver du inte undra längre, det är bilden ovan som visas nån tiondels sekund. Håller Tesla på med sublima meddelanden? Väldigt irriterande är det i alla fall.

 


TCS två år sedan: Dyrt att använda Internet Explorer

Fast en grön bild som flashar förbi är inte tillnärmelsevis lika irriterande som buggen Teslas hemsida hade för två år sedan: kunder som surfade in med Internet Explorer fick en annan, dyrare pris på bilarna än andra!

Tagged . Bookmark the permalink.