Laddevent på hotell Birger Jarl

Vi på Tesla Club Sweden var inbjudna på ett litet annorlunda event i går kväll, hotell Birger Jarl i Stockholm skulle inviga sina 13 laddstolpar. I dagens Sverige, där man är glad om nåt hotell kan skrapa fram ett vägguttag efter flera telefonsamtal där man förklarar vad en elbil är och hur man skulle vilja ladda den är det skönt att kunna se ett hotells parkeringsgarage med riktiga laddboxar vid en fjärdedel av platserna.

BJ5

Hela parkeringsgaraget blev ombyggd till mingelfest, med DJ, scen, och elbilar från många leverantörer att beskåda. Röd matta på golvet, färgglada lampor och ballonger trollade om kala betongkällaren till festlokal.

BJ4

Ja det är nya Nissan Leaf du skymtar i bakgrunden. Även Tesla och Renault visade upp sina elbilar.

BJ3

Hotellets VD Marianne Hultberg och Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén invigningstalade. Båda var rörande överens om att Stockholm behöver fler laddplatser om folk i framtiden ska våga besöka staden. Ett litet betonglejon överräcktes från Stockholms stad till hotellet.

BJ2

Åhörarna kunde sedan frossa i goda snittar och ännu godare bubbel. Många trevliga nya kontakter slöts kring ståborden.

BJ1

Trots snart 11,000 rena elbilar i landet är det fortfarande svårt att hitta hotell som har fattat att det som lockar elbilister mest när de letar efter övernattning i någon avlägsen stad är två hål i väggen där bilen ska stå.

I tidens anda ligger dock att hotell-söksajterna hotels.com och booking.com precis häromveckan infört elbilsladdning som filter-alternativ när man ska söka hotell. Förutom att det underlättar för oss elbilister att hitta de framåt hotell som tänker inte bara på hur jag ska tillbringa min natt där utan även på hur min elbil ska göra det, gör det även att andra hotell som inte har kommit så långt får plötsligt ett incitament att skaffa laddplatser. För inget eggar ett hotell mer till action än vetskapen att nu kommer de inte ens dyka upp bland sökresultaten hos vissa kunder.

Utbyggnaden av laddplatser för elbilar på hotell kommer förhoppningsvis nu följa samma mönster som WiFi hade. Först skaffade några futuristiska hotell nymodigheten, sen följde fler och fler efter. Idag är det svårt att hitta nåt hotell som inte har WiFi.

Tagged , . Bookmark the permalink.