Model 3 autopilot, autopark och acceleration

Förra veckan dök det upp tre videos om Tesla Model 3:

Första videon demonstrerar Tesla Model 3 autopilot, som verkar vara lika kapabel som den i Model S och X. Mot slutet av videon visas också hur bilen ber föraren lägga händerna på ratten.

Tesla har nu slagit på även automatisk parkering för Tesla Model 3.

Medan fabriken sakta ökar tillverkningstakten har utvecklingsavdelningen börjat testa fyrhjulsdrivna prestandaversionen av Tesla Model 3. Folk har räknat fram att accelerationen 0-85 km/h gick på runt 3.3 sekunder, bilen accelererade inte ända upp till 100 km/h. Det skulle i så fall tyda på runt 4 sekunder 0-100 km/h för kommande prestandaversionen av Tesla Model 3. Basmodellen av Model 3 gör 0-100 km/h på 5.6 sekunder och instegsmodellen 75D för Tesla Model S som gör det på 4.4 sekunder.

 


TCS två år sedan: Autopilot!

Det känns längre än så men det var faktiskt bara två år sedan autopiloten släpptes för de svenska Teslorna. Det hela började med Elons berömda tweet om att den ska släppas ”på torsdag” – som efter flera veckors fördröjning blev ett internt skämt bland Teslaägare, att Tesla släpper alltid nya grejer på torsdag, frågan är bara vilken? Så efter all väntan började våra medlemmars mobiler plinga till att ny programvara finns att installera. Folk satt och tjuvtittade på mobilen under middagsbordet, hängde på forumet och sedan när de fått programvaran åkte iväg på spontana åkturer där de för första gången kunde släppa ratten och åka med. Framtiden hade anlänt.

Tagged . Bookmark the permalink.