Model 3 förbättrade autopilot

M3AP

Model 3 har också fått den förbättrade autopiloten vi tidigare berättat om. Som inte bara styr bilarna mjukare utan har blivit mycket mer ”intelligent” och klarar av fler och svårare situationer än tidigare. Den har till och med lärt sig följa tillfälliga vägmarkeringar med trafikkoner.

Model 3 har dock även fått andra förbättringar avseende autopiloten. När bilarna först levererades var det ganska så svårt att ändra max hastighet och avståndet autopiloten ska hålla till bilen framför, man fick trycka på touchskärmen för att justera vilket många menade var obekvämt eller rent av farligt då man fick flytta blicken från vägen till mittskärmen.

Nu har dock Tesla laddat ner ny mjukvara till alla Model 3 som flyttat kontrollerna till högra scrollhjulet på ratten. Man slår på autopiloten som förut genom att föra växelväljaren två gånger neråt, men sedan kan man justera den utan att behöva släppa ratten. Genom att rulla högra scrollhjulet uppåt och neråt justerar man hastigheten och genom att vicka den höger och vänster ökar och minskar man avståndet till bilen framför. Knapparna på mittskärmen finns kvar för de som fortfarande vill ändra på det gamla sättet.

Tesla visar än en gång hur flexibel deras Tesla Model 3 är, hur lätt de kan justera dess gränssnitt mot föraren. Ändringarna skickas trådlöst ut till alla bilar, även till kunder som fått sin bil för länge sedan.

Det de första testerna klagade på hos Tesla Model 3 var hur krångligt det var att slå på vindrutetorkarna och att justera autopiloten. Sedan dess har Tesla infört helt automatiska vindrutetorkare, som går igång när vindrutan har blivit blöt, och flyttat autopilotens kontroller till ratten. Och dessutom infört att autopiloten automatiskt anpassar hastigheten efter skyltarna. Allt som testerna klagade på har blivit rättat – även i de gamla bilarna som redan är ute på vägarna.

Så läser du någon testkörning av Tesla Model 3 som är äldre än en månad – tänk på att den är redan föråldrad!

 


TCS ett år sedan: Teslas rekordhöga aktiekurs

För ett år sedan passerade Teslas aktiekurs $300. Alla aktieanalytiker tyckte att kursen var alldeles för hög. Nu ett år senare ligger kursen i samma trakter igen. Nu tycker alla att kursen är alldeles för låg? Vissa har kort minne…

Tagged , . Bookmark the permalink.