Mr & Mrs T

MrMrsT

Eller skulle jag tagit kvällstidningsrubriken ”Hemlöst par kör Tesla”?

Tesla Club Swedens lunchmöte i onsdags hade långväga gäster: herr och fru ”T”. Ett par som för ett halvt år sedan sa upp sig från sina jobb, sålt hus och hem och börjat på en epic roadtour runt världen. Eller som de kallar det på sin hemsida ”weekendresan som aldrig tar slut”.

MrMrsTmapNicole och Ralf åker runt med sin Tesla Model S från hotell till hotell. De försöker hitta de där små personliga guldkornen i varje land, hotell som drivs med hjärta och omtanke. Allt ifrån dyra slottshotell till enklare, billigare små familjedrivna ställen. De hotell som vinner deras uppskattning sätter de upp på kartan på sin hemsida – de andra, som inte riktigt platsade glömmer de helst.

Ska du alltså ut på semester i Europa och vill hitta nåt mysigt hotell som både du, din käresta och din Tesla kommer trivas på kan du hitta inspiration genom att klicka på kartan här bredvid. Alla hotellen erbjuder naturligtvis elbilsladdning. Vissa av hotellen har de hunnit skriva små artiklar om – de andra kommer ”snart”…

Ni kan även följa deras äventyr på Facebook och Instagram.

Efter att under sommaren och hösten ha avverkat först södra Europa och sedan Norge, Finland och Sverige kommer de nu fortsätta sin resa mot Danmark och Tyskland. Efter årsskiftet är det andra kontinenter som lockar, Australien, Nya Zeeland och Asien. Sedan USA och Kanada. De planerar just nu hur de ska byta till andra Teslor i de länderna (så laddkontakterna passar – de kan inte ta europeiska Teslan till Asien och Amerika).

Att åka hotell till hotell har blivit parets livsstil. De tillbringar 2-3 nätter på varje ställe innan de åker vidare. Under sin vistelse försöker de ta reda så mycket som möjligt om stället de stannat på, inte bara vad rummet och hotellet kan erbjuda utan även intervju med ägarna om tex hotellens miljöpolicy. De hotell som får deras gillande kommer upp på deras karta. ”Vi vill säga bra eller inget om hotellen” menar Ralf; de vill inte dela ut minuspoäng. I långa loppet vill de kanske skapa en ”Guide Tesla” utifrån sina erfarenheter, en lista över exceptionella elbilshotell. Vi får se om spa-hotellet Yasuragi de stannade på i Stockholm vinner deras tycke och lyckas komma med på kartan.

Vi vet att många av våra medlemmar brukar åka med sin Tesla på semesterresor i Europa. Visst kan man se vilka hotell som har skaffat Tesla destination chargers och erbjuder laddning – men vill ni hitta de där guldkornen som erbjuder det där lilla extra bör ni kolla vad Mr & Mrs T har vaskat fram.

 


TCS ett år sedan: Model 3 Canonball Run

Ett år sedan rapporterade vi om en annan roadtrip, en Tesla Model 3 som åkte den klassiska sträckan för Canoball Run tvärs över USA!

Och för två år sedan hade vi vår egen Supercharger Grand Challenge här i Sverige.

Bookmark the permalink.