Nya säten

ultrawhite

Tesla Model S har fått samma ventilerade framsäten som Model X. Sätena erbjuds dock än så länge endast till P100D modellen. Vi gissar dock att den kommer erbjudas alla modeller i framtiden, precis som NextGen sätena också endast kunde fås till toppmodellen först men är möjliga att beställa till alla modellerna nu.

ui_option_mx_cc01_1_medium

För Model X kan det också bli ändringar på sätena. Mittraden i de sex- och sjusitsiga modellerna har idag individuellt ställbara stolar – som dock har nackdelen att de kan inte plockas ut eller fällas ihop. Nu verkar Tesla ha lyssnat på kritiken för enligt uppgifter som framkommit jobbar de på att ta fram nya baksäten – i alla fall för femsitsiga modellen.

Då Tesla vill dela så många komponenter som möjligt mellan Model S och X är det inte otänkbart de kommer ta fram en nedfällbar baksäte som passar i båda modellerna. De skulle skänka Model X ännu större bagageutrymme och Model S individuellt justerbara baksäten.

 


Tesla Motors har levererat 49 Tesla Model S till svenska kunder i Augusti, plus 9 Tesla Model X rapporterar BilSweden. Försäljningen av Nissan Leaf rullar på bra, med 64 bilar levererade, men övriga märken har i stort sett stannat upp. 11 e-Golf, 8 Zoe, 2 e-Up är inte mycket att skryta över. Anledningen till utvecklingen får vi återkomma till i ett separat inslag men den stavas ”Model 3″.

Tagged , , . Bookmark the permalink.