Nya säten

ultrawhite

Tesla Model S har fått samma ventilerade framsäten som Model X. Sätena erbjuds dock än så länge endast till P100D modellen. Vi gissar dock att den kommer erbjudas alla modeller i framtiden, precis som NextGen sätena också endast kunde fås till toppmodellen först men är möjliga att beställa till alla modellerna nu.

ui_option_mx_cc01_1_medium

För Model X kan det också bli ändringar på sätena. Mittraden i de sex- och sjusitsiga modellerna har idag individuellt ställbara stolar – som dock har nackdelen att de kan inte plockas ut eller fällas ihop. Nu verkar Tesla ha lyssnat på kritiken för enligt uppgifter som framkommit jobbar de på att ta fram nya baksäten – i alla fall för femsitsiga modellen.

Då Tesla vill dela så många komponenter som möjligt mellan Model S och X är det inte otänkbart de kommer ta fram en nedfällbar baksäte som passar i båda modellerna. De skulle skänka Model X ännu större bagageutrymme och Model S individuellt justerbara baksäten.

 


Tesla Motors har levererat 49 Tesla Model S till svenska kunder i Augusti, plus 9 Tesla Model X rapporterar BilSweden. Försäljningen av Nissan Leaf rullar på bra, med 64 bilar levererade, men övriga märken har i stort sett stannat upp. 11 e-Golf, 8 Zoe, 2 e-Up är inte mycket att skryta över. Anledningen till utvecklingen får vi återkomma till i ett separat inslag men den stavas ”Model 3″.

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • Elias Norström

  Tyvärr går det inte att få ventilerade ultravita säten.
  Detta är tillgängligt vid val av svarta eller ljusbruna Tesla Premiumsäten och Performance-versioner.

 • vigge50

  De nya sätena är också valbara med P90D även om den modellen nog hamnar lite i skymundan nu.

 • Fredrik

  Eller stavas det laddhybrid med lågt förmånsvärde?

 • Lukasz Zajac

  Tre separata säten bak i model s (eller bara ryggstöd) med möjlighet till fälla ner den i mitten för att få genomlastningslucka skulle teleportera mig direkt till en butik! Fast för riktig teleportation krävs även ”Adaptive Storage System” i framdörrar och solskyddsgardiner bak ;)

 • Torbjörn Jonsson

  Nextgen är väl på utgående då antar jag för dessa går väl inte längre att beställa till toppmodellerna eller? Vad gäller baksäte i Model S så skulle det ju vara trevligt med tre separata stolar som i X men hur tusan ska de få plats med det?

 • Eldaria

  Antagligen för att Leaf är den enda med vettiga priser på privatleasing, en Tesla går ju inte ens att få på privatleasing tyvärr, och e-golfen har vansinnespriser på privatleasing.

  • http://fuiob.xyz gustavmagnusson

   Du kan privatleasa samtliga Tesla-modeller via Sixt.