Premium Connectivity

Xdesign

Hittills levererades alla Teslas bilar med gratis tillgång till Internet och Spotify. Om en vecka är det ändring på det.

Från och med första juli måste du köpa tillbehörspaketet Premium Connectivity för att behålla samma funktionalitet.

Paketet kommer kosta runt $100 per år (svenska priset inte känt än) och ge tillgång till satellitbilder på kartan, trafikinformation, Spotify och programuppdateringar. Model S och X kommer även erbjuda surfning via inbyggd webbläsare.

Köper man inte paketet kommer man behöva koppla bilen till en mobiltelefon via blåtand eller wifi för att få tillgång till funktionerna – utom trafikinformation som man endast kan få via Premium Connectivity paketet.

Alla bilar är dock uppkopplade till Internet, även de som ägaren inte köpt extrapaketet till. Bilarna kommer kunna ta emot säkerhetsuppdateringar trådlöst. Kunderna kan även uppdatera till Connectivity paketet när som helst från bilarnas mittskärm.

Bilar med Premium Interiör paketet får ett års gratis Internet, sedan får de bestämma om de vill betala för fortsatt tillgång.

Tesla räknar nog med att de flesta köparna kommer köpa till Premium Connectivity paketet. De kan inte längre bjuda på gratis Internet nu när företaget säljer tusentals bilar i veckan.

De som köpt sin bil före 1 juli kommer dock få gratis tillgång bilens livslängd ut. Är du i köptankar kan det därför vara klokt att slå till och beställa sin bil redan nu.

Bookmark the permalink.