Självkörande Chevrolet Bolt

Cruise_bolt_hires~01

General Motors kan ha ett ess i rockärmen med sin Chevrolet Bolt – den än så länge enda utmanaren till kommande Tesla Model 3 som inte bara är luddiga planer utan vars förproduktion redan har startat.

På San Franciscos gator har två modifierade Chevrolet Bolt prototyper setts köra runt med sensorer lämpliga autonoma bilar monterade på taket.

Medan alla är överens om att de första Chevrolet Boltarna inte kommer att vara självkörande pekar dessa bilar på att General Motors forskar inom området.

Teknologin bakom bilarna står företaget Cruise Automation för – ett företag uppköpt av General Motors bara några månader sedan.

Det spekuleras dels i att General Motors planerar ha avancerad självkörning klar som tillval lagom till tvåårs ansiktslyftet av Bolt, och dels att bilarna skulle kunna användas som autonoma taxibilar inom tjänsten Lyft – en Über-konkurrent GM investerat 500 miljoner dollar i, också tidigare i år.

GM tänker inte stillasittande titta på den nya konkurrenten Tesla Motors. De sägs ha tagit djupt intryck av enorma intresset kring Model 3 och tänker investera rejält i sin kommande elbil Bolt. Biljätten har ekonomiska muskler Musk bara kan drömma om. Det är glädjande att se i alla fall en av ”de gamla rävarna” försöka ta upp kampen med nykomlingen. Inte bara halvhjärtat lunka efter, utan verkligen försöka komma med något nytt. När kommer de andra att vakna?

Tagged . Bookmark the permalink.