Större batteri på gång

P100D

Det har länge ryktats om Tesla Model S med större batteripack. Nu verkar Tesla Motors vara riktigt nära släppa Model S och X med 100 kWh batteripack. De har nu ansökt om att få sälja dem i EU.

Det är en holländsk bloggare som har hittat de nya EU typbeteckningarna i nederländska bilregistret. Det verkar komma både 100D och 100X varianter, där 100X är Tesla Model X 100D.

NEDC räckvidden för Tesla Model S 100D anges till 613 km, vilket naturligtvis är ett nytt rekord för Tesla (och serietillverkade elbilar öht).

Det kommer även komma P100D och P100D versioner av bilarna. Spekulationerna är redan igång om P100D kommer få bättre 0-100 km/h acceleration än dagens P90D? Det lutar åt troligtvis ja, fast frågan är om skillnaden kommer vara märkbar?

Tesla Motors brukar lansera sina nya modeller strax efter alla myndighetsgodkännanden är på plats. Speciellt med tanke på att Model S P100D har varit en ”öppen hemlighet” sedan ett halvt år tillbaks, sedan hackaren Jason Hughes lyckades hitta typbeteckningen i Tesla Model S programvara, kommer Tesla nog inte dröja länge till innan de lanserar sin nya toppmodell. Frågan är om den en dag bara plötsligt dyker upp i designstudion som 60-modellerna gjorde eller om det blir något pampigare lansering? Vi vet svaret om… dagar? Veckor? På torsdag?

 


TCS ett år sedan: Kundmagnet

För ett år sedan rapporterade vi om Toftaholms herrgård som har fått en rejäl uppsving efter att Tesla Motors hade placerat en av sina Superchargerstationer bredvid dem. ”Vi har haft lunchrusningar vi inte kunnat drömma om.” berättade Toftaholms herrgårds ägare Torbjörn Colfach. ”Vi har inte haft en sådan julimånad på 20 år.”

Om bara fler hotell, restauranger och köpcentra som skulle fatta vilken veritabel kundmagnet en laddstation är skulle de stå i kö för att skaffa dem!

Tagged , , . Bookmark the permalink.