Tesla-butik i Mall of Scandinavia

MoS

En av de 220 butikerna i nybyggda Mall of Scandinavia kommer bli en Tesla Motors utställningslokal.

Mall of Scandinavia (ett ganska så malligt namn egentligen om man tänker efter) blir Stockholms största köpcentra när den öppnar i Solna den 12:e November. Köpcentrat är beläget mellan Friends Arena och Solna pendeltågsstation.

Tesla Motors kommer att ha en 400 kvadratmeter stor utställningslokal mitt bland köpcentrats övriga butiker. Tesla Motors har alltid strävat efter att ha sina lokaler inte på avlägsna industriområden i städernas utkanter, utan inne i köpcentra.

Tesla Motors utökar därmed sin representation i Stockholm och Sverige. I huvudstaden hade de hittills en utställningslokal i Täby Centrum och en serviceverkstad i Infra City. (Även om serviceverkstaden också har en liten utställningslokal så den är lite dubbel i sin funktion.) Utanför Stockholm finns en lika kombinerad serviceverkstad och utställningslokal i Mölndal utanför Göteborg och en popup-butik i Emporia köpcentrum i Malmö. Inom snar framtid ser vi fram emot öppnandet av även permanenta utställningslokaler i Göteborg och Malmö.

Med de två lokalerna i Täby och Infra City i Stockholm mindre än en mil mellan varandra var det kanske ett oväntat drag att öppna en tredje också precis i närheten, men vill man vara på plats i hajpade köpcentrum var de tvungna att göra så. Alla butikerna i Mall of Scandinavia är nämligen redan utsålda redan innan den ens har öppnat.

Vi hoppas att Mall of Scandinavia kommer bli en av de första platserna i Sverige som blir utrustade med Tesla Motors destinationsladdare. Byggherren har utlovat 27 laddplatser för elbilar i köpcentrats parkeringsgarage – hittills har vi bara hittat tre :-( Men även 27 laddare på 4,000 parkeringsplatser är alldeles för lite inför framtiden egentligen.

De har fram till torsdagen den 12 November klockan 20:00 på sig att fixa det.

 


Sitter du och väntar på autopiloten till din Tesla? Sätt dig bekvämt, för det kan komma ta tid :-(

Elon Musk twittrade om ämnet att ”Autopilot release to Europe and Asia pending regulatory approval. Hopefully get the ok in the next few weeks.” Och vi vet ju alla hur Elon Musks ”few weeks” brukar vara. :-( … … …

Enligt rykten är det någon slags godkännande för tekniken som behövs från Europas alla länder innan Tesla Motors vågar aktivera funktionen här. De väntar tills de har fått OK från alla länder – det spelar alltså ingen roll att Sveriges byråkrater är snabba ifall tex Frankrikes eller Spaniens kvarnar maler långsamt. Det är dock mycket omtvistat ifall Tesla Motors öht behöver något godkännande eller om detta är täckmantel för något annat? Ämnet debatteras friskt på vårt forum.

Innan svenska Teslor har fått version 7.0 av mjukvaran kommer de nog heller inte få några andra versioner nerladdade. Version 6 utvecklas inte längre, och version 7.1 är heller inte aktuell för utskick innan 7.0 har släppts. Vi får försöka se det från det ljusa sidan i stället: autopiloten blir nu verkligen genomtestad i USA, så tills vi får den är det inte version 7.0 vi får längre – utan en uppdaterad, säkrare version utan några barnsjukdomar!

En annan faktor att tänka på dock är att vintern är annalkande – och autopiloten funkar ju inte på snötäckta vägar. Om vi får autopiloten för sent i vårt nordliga land kan det i värsta fall betyda att vi måste vänta till våren innan man kan börja njuta av den. :shock:

Tills dess får man nöja sig med att avundsjukt titta på alla videos amerikanska ägare lägger upp på Youtube om sina bilar :-(

 


(Är det bara jag som är störd, som tänker på diskfragmentering så snart jag ser Mall of Scandinavia?)

Tagged , , , . Bookmark the permalink.