Tesla-butiken i Mall of Scandinavia har öppnat

MoS2

Nyöppnade köpcentret Mall of Scandinavia ståtar även med en ny Tesla-butik. Mall of Scandinavia är något så unikt som ett helt vanligt köpcentrum, fast något större än de andra.

Tesla-butiken har fått ett otroligt bra läge på plan 1 precis vid ingången från pendeltågsstationen. Det första man ser redan från de roterande glasdörrarna är ett stort lysande Tesla-T. Butiken är bland de första innanför ingången, kanske 50 steg in i centrumet. Du kan inte missa. Inte alls lika undanskymt som i Täby Centrum.

MoS3

Inne i butiken står som vanligt en Model S och en naken bottenplatta. Bottenplattan är dock -till skillnad från de andra butikerna i Stockholm- en P85D, dvs den har både fram- och bakmotor av olika storlekar. Man ser verkligen hur Teslas ingenjörer har lyckats förminska motorn ännu mer – trots att redan den gamla motorn och dess drivkretsar var ett under av miniatyrisering jämfört med konkurrenterna.

Det var ett väldigt tryck i butiken (och hela köpcentrat) när jag besökte den i fredags förmiddags, men det var inget mot kaotiska rockkonsert-folkmassan som vällde in i torsdags kväll när Mall of Scandinavia invigdes har jag fått höra. Tesla kommer nog även framöver få fler kunder här än i Täby Centrum och Infra City – helt enkelt på grund av butikens framstående läge i köpcentrat! Tesla Motors har anställt ny personal, men även tagit folk från ”gamla gardet” (du vet, de där veteranerna som har jobbat hela ett år hos Tesla ;-) ) dit. Personalen kommer nog få svettigt svara på alla nyfikna frågor – hoppas det resulterar i många nya Teslaägare sen!

Vill du sätta dig i lugn och ro och diskutera igenom dina tillvals- eller finansieringsfrågor bör du nog främst söka dig till Täby Centrum eller Infra City – i alla fall i början, tills besöksfrekvensen har normaliserat sig i Mall of Scandinavia (och de har fixat det lite mer avskilda VIP-rummet de planerar där).

Nu har vi fått tre utställningslokaler med en mil emellan dem norr om Stockholm. Plus en i Göteborg och snart en i Malmö… undrar var Tesla Motors tänker öppna butik härnäst? Kanske dags för någon av de mindre städerna? Eller södra Stockholm först?

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.