Tesla tvåa i anseendeliga

Tidningen Dagens Industri rapporterade förra veckan att bland biltillverkare har Tesla näst högst anseende i Sverige – efter Volvo förstås. I en studie från Stockholm Business School vid Stockholms universitet har de tillfrågat över 2000 personer om 16 olika bilmärken, de fick poängsätta hur de upplever företagen inom olika områden:

Anseende1

Volvo vann med 73 poäng av 100 möjliga. Nykomlingen Tesla Motors klämde in sig på andraplats, före Mercedes, BMW, Audi, Toyota och andra biltillverkare med traditionellt högt anseende. Och det var ju trevligt.

…men vad är det för scrollbar man ser under resultaten? Låt oss dra den åt höger:

Anseende2

Hoppsan! Undersökningen frågade tydligen de tillfrågade även om miljö/klimat. Men de svaren räknades inte in i slutresultatet! Vad kan det bero på, månntro?

Att den kategorin så överlägset vanns av Tesla?

Eller att ifall även den kolumnen skulle ha räknats in i slutresultatet skulle Tesla ha vunnit?

Ja kan vi ju inte ha det i Volvolandet Sverige! :roll:

Undersökningen var ett delresultat från Svensk Hållbarhetsrankning 2016 där 18,000 personer har fått ge sina synpunkter på 190 olika bolag. Från de 18,000 svarande valdes de drygt 2,000 ut som kände till alla de 16 olika biltillverkarna. Men långt ifrån alla kände till Tesla. Enligt forskaren Tony Apéria som är ansvarig för studien svarade färre än 60% att de kände till Tesla. (Volvo hade ”nästan 100 procent” – tydligen finns det folk i Sverige som inte känner till Volvo?!)

De som kommenterade nyheten på vårt diskussionsforum berättade att kunskapen om Tesla är främst spridd bland ungdomar. En av våra medlemmar delade med sig följande anekdot: På grund av lite leveransstrul så fick jag min bil levererad hem till mig. Mina grannar var hemma när bilen kom och pappan i familjen trodde det var en Jaguar men hans 5-åriga son rättar honom ”Nej pappa, det är en Tesla!”

 


TCS två år sedan: ChaDeMo!

För två år sedan släppte Tesla Motors äntligen sin ChaDeMo adapter. Den har sedan dess hjälpt otal Teslaägare att kunna ladda på publika snabbladdare. Vi berättade också vad förkortningen ChaDeMo egentligen står för.

Bookmark the permalink.