Tesla vann, och kom på andra plats. Och tredje.

Arachnid

Gröna Bilister i samarbete med tidningen Auto Motor & Sport korade årets miljöbästa bil 2017 i måndags. En jury utsåg Renault Zoe vara bästa val för ”privatbilisten med normal ekonomi” och Tesla Model S vara bästa val för företag.

Folket kunde välja sin favorit genom en omröstning på tidningen Auto Motor & Sports sajt.

Maken till riggad omröstning var det länge sedan vi såg. Man kunde välja bilar som ”Renault Zoe”, ”Nissan Leaf” och ”Volkswagen Passat GTE”… men Tesla Model S delade de upp i ”Tesla Model S (med bakhjulsdrift)” och ”Tesla Model S (med fyrhjulsdrift)”.

Uppdelningen var naturligtvis bara där för att försöka få fram någon annan bilmodell än Tesla Model S som vinnare. De delade inte upp ”Nissan Leaf” i modellerna ”Nissan Leaf Visia” och ”Nissan Leaf Tekna”. Vi är glada de inte listade Tesla Model S med och utan taklucka separat.

Tidningen kanske började tröttna på att Tesla vinner alla deras omröstningar så att dela antalet röster som röstar på Tesla Model S itu i två delar skulle väl ge de andra tillverkarna en chans att kunna vara med? Deras lilla tilltag fick dock motsatt effekt.

För vinnaren av folkets röster blev Tesla Model S (med fyrhjulsdrift).

På andra plats kom Tesla Model X.

Och på tredje plats Tesla Model S (med bakhjulsdrift).

Hoppsan, de andra tillverkarna kunde inte komma med på listan ens så här :-)

Vi ser med spänning fram emot omröstningen nästa år, ifall de beslutar att stycka upp Tesla Model S siffrorna i ännu mindre delar (blå Tesla Model S med fyrhjulsdrift och taklucka?) eller om de åter räknar alla Tesla Model S som en bilmodell, bara för att bli säkra att det åtminstone på tredjeplats efter Model X kan det bli någon annan bilmodell?

Tagged , , . Bookmark the permalink.