Teslas nya mobilapp

nyapp

Tesla har förnyat mobilappen som används till att fjärrkontrollera bilen med. Den har enligt Tesla blivit komplett omdesignad för att underlätta åtkomsten till nyttig information och kontrollerna. En annan viktig nyhet är att med nya appen kan bilen låsas upp från appen med fingeravtryckssensorn i de mobiler som har sånt.

Appen mottogs med mest negativa tongångar på vårt användarforum. Nya grafiken var väl snygg men avsaknaden av nya funktioner irriterade många. Nya appen har nämligen exakt samma funktionalitet som den gamla. Folk som hoppades på efterlängtade nya funktioner som att schemalägga laddning och kupévärme blev grymt besvikna. ”Stooor besvikelse”, ”helt onödig uppdatering”, ”vilket fiasko””hade hoppats på mycket mer” var några av kommentarerna.

Det folk ändå hoppas är att nya appen är helt nyskriven även under ytan och därmed kanske bättre förberedd för framtida utökningar. Att förstasidan har fått en scrollbar lista med funktioner gör att det blir lättare att lägga till nya funktioner i den i framtiden. Nya appen skulle i så fall vara en ny plattform som är lättare att bygga på, att detta är bara första versionen av flera som ska komma.

ioswidgetEn nyhet i iOS appen för iPhone är dock widgeten. Man behöver inte längre starta appen, bara svepa in från vänster på sin iPhone-skärm så kan man komma åt de vanligaste funktionerna på ett ögonblick.

Tragikomiskt nog fick inte Android-versionen av appen någon Widget, trots att Android anses ha bättre stöd för widgets än iOS och det bokstavligen kryllar av olika sådana man kan förbättra sin mobil med på Google Play.

Apparna över lag verkar dock ha förbättrats hastighetsmässigt, folk som har testat dem rapporterar om mycket snabbare respons när man aktiverar de olika funktionerna.

Och man ska framför allt inte glömma att även om Teslas app inte har förbättrats funktionsmässigt nu, även om den har samma funktionalitet som när den kom för flera år sedan så är den ändå överlägsen andra bilars appar. Nissan Leaf ägare må till exempel kunna starta laddningen av sina bilar med Nissans app – men inte stoppa den :roll: Och kan inte se var bilen är, innertemperatur, låsa upp den, mm. mm.

Men mycket vill ha mer och det Teslaägare framför allt verkar längta efter är att kunna schemalägga kupévärmaren, att kunna ställa in när bilen ska värmas på morgnarna (något många andra elbilister kan i sina bilar – dock oftast från skärmen i bilen, inte appen). Även att kunna schemalägga laddning och justera strömstyrkenivån från appen är efterlängtade funktioner som inte kom med i den nya appen – men som vi hoppas nu kan läggas till enklare i framtiden i och med Teslas nya app-plattform.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.