Vägrar rulla runt

Ovan video visar hur svårt det är att få en Tesla Model X att rulla runt – eller att få den stanna liggandes på sidan. Som en sån där barnleksak reser den på sig om och om igen.

toy

Det är faktiskt samma princip som ligger bakom. Leksaken har en tyngd i botten som får den resa på sig. På samma sätt har Tesla Model X ett tungt platt batteripack i botten som gör att den får unikt lågt tyngdpunkt för att vara en SUV. Den har till och med lägre tyngdpunkt än de flesta avgasbilar.

Förutom att göra det extremt svårt att få Model X att rulla runt och ännu svårare att få den stanna på sidan ger låga tyngdpunkten även bilen extremt bra vägegenskaper. Tesla Model X svajar inte på samma sätt andra SUV-ar gör vid undanmanövrar. Batterierna hjälper alltså inte bara till att mildra effekten av en olycka – de kan även hjälpa till att undvika olyckan.

SUV-ar med avgasmotorer har inte samma låga tyngdpunkt och då kan det gå så här:

 


TCS ett år sedan: Gratis Superladdning, fast inte, men en gratis Tesla i alla fall

Artikeln med den förvirrande titeln handlade om Teslas referral program. Kort sammanfattat kan man säga att ska du köpa en Tesla Model S eller X: använd en referral-länk! Det gäller så än idag, Tesla har förlängt referral-programmet sedan dess. Och ja, rubriken är rätt, man kan få en gratis Tesla.

 

Bookmark the permalink.