Vilken Tesla vill du köra idag?

 

performance

Via en dold inställning kan du ställa om din Tesla Model S till att bete sig som andra modeller av bilen.

Håller du den stora Tesla-T-t intryckt högst uppe i mitten på stora skärmen i några sekunder och slår sedan in ”performance” som lösenord får du upp en lista över bilmodeller som du kan välja mellan, som din bil ska bete sig som. Naturligtvis listas bara bilmodeller klenare än bilen du har.

Men har du en 90D och vill stänga av fyrhjulsdriften? Eller vill testa på hur en 70D accelererar? Det kan du enkelt fixa nu.

Finessen togs egentligen fram för testkörningsbilarna – Tesla Motors säljer ju fem distinkt olika versioner av sin bil, från instegsmodellen Model S 70 till den nästan dubbelt så dyra Model S P90D. De kan inte ha alla de olika bilmodellerna redo som testkörningsbilar hos alla sina butiker. Nu räcker det med en P90D värstingmodell som kan ”strypas” ner till övriga modellers prestanda och köregenskaper.

Menyn finns dock tillgänglig i alla bilar, inte enbart provkörningsbilarna, så även befintliga ägare kan testa runt bland övriga versioner av bilen. Roligaste användningsområdet är ju att stänga av främre motorn på de fyrhjulsdrivna bilarna när man vill sladda runt som med en bakhjulsdriven bil!

Som kund som ska provköra är det nu enklare att få upplevelsen av exakt den versionen av bilen man tänker köpa – även om andra viktiga skillnader som vanlig vs luftfjädring och vanliga vs ultra hifi-paketet fortfarande inte kan simuleras i mjukvara.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.