Sida 1 av 2

Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 18:34
av Bo G
Jag såg i ett STV reportage en man som blev rånad på sin BMW vid en bensinstation. Det skulle ju också kunna hända Teslaförare vid laddningsstationer.
Med en sådan tanke i bakgrunden skull jag vilja ha ett tillägg till pin to drive. Om jag blir avtvingad pin skulle jag vilja ha ett alternativt pin, som inte startar bilen utan istället skickar ett larm till polisen om pågående våldsamt personrån. Dvs ditt vanliga pin medger start av bilen medan ditt alternativa larmar polisen. Om man så vill skulle detta larm kunna vara tyst i bilen, så att förövarna inte märker att larmet skickas. Eventuellt skulle man kunna låta även det alternativa pin starta bilen så att rånarna åker iväg utan att fortsätta att skada mig. Det tysta larmet till polisen skulle då kontinuerligt kunna skicka position till polisen. Vill vi ha något sådant och kan vi få det från Tesla?

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 18:40
av OfarligTesla
Vore rätt meningslöst och mest skapa en risk för offret, position ser man redan i appen som polisen kan få. Om någon rånar mig under vapenhot vill jag bara att de tar bilen och försvinner, det är bara en bil som kommer ersättas av försäkringen.

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 18:46
av NEO
Tänk scenariot när rånarna inte kan starta bilen och du är under pistolhot. Nej ta bilen och stick.

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 18:53
av Generalbogge
Jag tycker att det är lysande. De kan starta bilen och köra max en kilometer, innan den saktar in och börjar visa en massa felmeddelanden, samtidigt som den startar varningsblinkers.

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 19:49
av bylund
Och när den funktionen blir känd kräver de att du följer med i bilen som garanti att du givit dem riktiga koden...

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 19:59
av Jjakobb
Håller med, varför skulle man vilja riskera liv och lem för en försäkrat sak. Spårning av bilen är väl ganska enkelt direkt efter ett rån.

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 20:01
av OfarligTesla
Precis så, eller så kräver de att du själv skriver in ditt lösenord för att koppla bort pin2drive. Kul att göra det under pistolhot och skriva fel... Ne, jag vidhåller, vill de ha min bil får de ta den och försvinna så snabbt som möjligt. Det är bara ett materiellt ting som är försäkrat, det är inte att bli av med bilen som kommer vara det traumatiska.

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 21:35
av Generalbogge
bylund skrev:Och när den funktionen blir känd kräver de att du följer med i bilen som garanti att du givit dem riktiga koden...

Och då blir det plötsligt inte lika intressant längre att göra det med Tesla bilar.
Personligen hade det varit en bra funktion, för att förhindra att jag blivit skjuten direkt på plats. Är troligen alldeles för principfast för mitt eget bästa, och hade inte låtit rånarna komma över bilen utan motstånd. Men denna funktion hade ju givit mig en chans att släppa iväg dem, och aveskalera situationen.

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 18 sep 2019 21:39
av e5m1r
Ännu bättre
AP tar över kör till närmsta polisstation låser bilen

Re: Larm vid rånöverfall

InläggPostat: 19 sep 2019 06:12
av JonasPersson
Tänker mig in i scenariot att rånarna sticker iväg med våra två barn i baksätet. Huuu.... Fjärrstyrt Sentry-larm? Så att bilen väsnas nått så fruktansvärt?