Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.

Förbud mot fossilreklam?

Här diskuterar vi om miljön i alla dess former

Moderator: Redaktion

Förbud mot fossilreklam?

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 02 jan 2021 01:46

Som första plats i världen kan Amsterdam säga nej till marknadsföring av klimatförstörande verksamheter. Den nederländska huvudstaden har beslutat att utreda ett förbud mot reklam för kol-, olje- och gasföretag samt flygresor.

En majoritet av ledamöterna i kommunfullmäktige röstade ja till motionen, som föreslår en utredning om hur villkoren i reklamavtalen kan skrivas om. Fokus för förbudet är reklam för flygresor och företag som utvinner fossil energi. Detta framkommer i ett pressmeddelande från organisationen Fossil Free Advertising

Beslutet motiveras med att Amsterdam har lovat att minska sina utsläpp i linje med Parisavtalet och vara klimatneutrala till 2050.

Protester och lagförslag mot fossilreklam pågår just nu på flera platser runtom i Europa. I Sverige saknas dock liknande initiativ i politiken. Det närmaste vi kommit är ett svagt förslag om obligatorisk redovisning av utsläpp vid flygreklam, som just nu är under utredning.

På mediesidan är Supermiljöbloggen och tidningen ETC ensamma i Sverige om att säga nej till annonsörer som gör reklam för fossila produkter eller tjänster.https://supermiljobloggen.se/positiva-n ... NSmKSZI6nY
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 8818
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Återgå till Miljö

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.