The Great Disruption
Moderator: Redaktion
Re: The Great Disruption
Finns det stöd inom vetenskapen för den teorin?
Don't let your outrage for injustice end where your selfishness begins.
Re: The Great Disruption
Fredrik j skrev:Jag är övertygad om att det är konsumtion av kött och mejeriprodukter i kombination med stort intag av kolhydrater som är orsaken till välfärdssjukdomar.
Jag är även övertygad om att människan är konstruerad för att äta mer sällan än vad vi gör i det moderna samhället.
Finns gott om experter som avfärdar LCHF som humbug också.
Re: The Great Disruption
När det gäller den egna kosten och hur man äter är det ju så enkelt att man kan prova själv. Testa att bara äta mellan 11-19 och dra ner på kolhydraterna får du se vad som händer. Det kommer sannolikt ta ett par veckor för kroppen att komma ur beroendet.dd88 skrev:Finns det stöd inom vetenskapen för den teorin?
Att insulin triggar fettlagring är väl inte ifrågasatt? Har du väl triggat den processen är det inte bra att fylla på med energi i stor mängd.
Att jordbruk och alla dom snabba kolhydrater detta erbjuder är något ganska nytt om man jämför med hur länge människan utvecklats som art är ju inte heller ifrågasatt.
Tycker det är den som hävdar att kolhydrater i alla former intagna i ett konstant flöde över dygnet är bra behöver söka stöd för det i vetenskapen.
Re: The Great Disruption
Som sagt, man kan ganska enkelt själv prova och se vad som händer med vikten och energinivåerna.MWall skrev:Fredrik j skrev:Jag är övertygad om att det är konsumtion av kött och mejeriprodukter i kombination med stort intag av kolhydrater som är orsaken till välfärdssjukdomar.
Jag är även övertygad om att människan är konstruerad för att äta mer sällan än vad vi gör i det moderna samhället.
Finns gott om experter som avfärdar LCHF som humbug också.
Re: The Great Disruption
Der tror jag inte är någon större risk. Vete, råg, potatis, lök, raps osv. är väldigt osannolikt att det lönar sig inom en längre framtid att odla i växthus eller inomhusanläggningar. Det säger jag med bakgrund från att driva en pilotanläggning där vi odlar bladgrönt (sallad, kryddor mm) inomhus i en akvaponi: fisk, bakterier, grönsaker i ett slutet vattenkretslopp.themax skrev:Uppvuxen med matproduktion ”runt knuten” så skulle det för mig personligen vara en stor förlust om allt jordbruk försvann och ersattes med växthus med syntetiska produkter i städerna.
Däremot tänker vi ersätta importer från t.ex södra Europa, med lokalodlat, i system som har väldigt låga utsläpp, låg vattenanvändning, återvinning av näring, etc.
Däremot kan de bli svårare att odla grödor i varmare länder, så endel av vår skog (och golfbanor ) kanske ska ge vika för att odla spannmål i framtiden? (Nä jag vet att skog på morän inte gör sig så bra som odlingsmark, men det är mer en fundering om framtiden)
Röd Model 3 AWD LR. TSLA investerare. Egen vindkraft via Solivind El Ekonomiska Förening & solpaneler. Tidigare en S75D. Bygger framtidens matproduktion hos Johannas.
Re: The Great Disruption
Det där med insulin och fettinlagring är inte så enkelt. Det finns flera andra mekanismer som styr fettinlagring och protein triggar dessutom insulin i lika stor omfattning som kolhydrater. Länk: https://traningslara.se/taubes-skitsnac ... fettmassa/Fredrik j skrev:När det gäller den egna kosten och hur man äter är det ju så enkelt att man kan prova själv. Testa att bara äta mellan 11-19 och dra ner på kolhydraterna får du se vad som händer. Det kommer sannolikt ta ett par veckor för kroppen att komma ur beroendet.dd88 skrev:Finns det stöd inom vetenskapen för den teorin?
Att insulin triggar fettlagring är väl inte ifrågasatt? Har du väl triggat den processen är det inte bra att fylla på med energi i stor mängd.
Att jordbruk och alla dom snabba kolhydrater detta erbjuder är något ganska nytt om man jämför med hur länge människan utvecklats som art är ju inte heller ifrågasatt.
Tycker det är den som hävdar att kolhydrater i alla former intagna i ett konstant flöde över dygnet är bra behöver söka stöd för det i vetenskapen.
Re: The Great Disruption
Sockerproduktion är en energikrävande produktion som dessutom släpper ut stora mängder koldioxid:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane ... miljobovar
Kanske bra för miljön om vi konsumerade mindre socker? Att det är bra för hälsan att dra ner på det visste vi redan.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane ... miljobovar
Kanske bra för miljön om vi konsumerade mindre socker? Att det är bra för hälsan att dra ner på det visste vi redan.
Re: The Great Disruption
Det är att inte äta hela tiden som håller nere insulinet.Jordad skrev:Det där med insulin och fettinlagring är inte så enkelt. Det finns flera andra mekanismer som styr fettinlagring och protein triggar dessutom insulin i lika stor omfattning som kolhydrater. Länk: https://traningslara.se/taubes-skitsnac ... fettmassa/Fredrik j skrev:När det gäller den egna kosten och hur man äter är det ju så enkelt att man kan prova själv. Testa att bara äta mellan 11-19 och dra ner på kolhydraterna får du se vad som händer. Det kommer sannolikt ta ett par veckor för kroppen att komma ur beroendet.dd88 skrev:Finns det stöd inom vetenskapen för den teorin?
Att insulin triggar fettlagring är väl inte ifrågasatt? Har du väl triggat den processen är det inte bra att fylla på med energi i stor mängd.
Att jordbruk och alla dom snabba kolhydrater detta erbjuder är något ganska nytt om man jämför med hur länge människan utvecklats som art är ju inte heller ifrågasatt.
Tycker det är den som hävdar att kolhydrater i alla former intagna i ett konstant flöde över dygnet är bra behöver söka stöd för det i vetenskapen.
Re: The Great Disruption
Så här i valtider där energifrågan står högt på agendan slår jag ett slag för att alla borde se denna film.roder99 skrev:The Great Disruption - Rethinking Energy, Transportation, Food & Agriculture
Fram med popcornen. Ny video från Tony Seba!
TM3 P vit/vit -23
TM3 LR AWD grå/vit -21, såld
TM3 LR RWD vit/svart -19, såld
14,6 kWp
”Earth can and will move to a sustainable economy and will do so under your lifetime”
Elon Musk
TM3 LR AWD grå/vit -21, såld
TM3 LR RWD vit/svart -19, såld
14,6 kWp
”Earth can and will move to a sustainable economy and will do so under your lifetime”
Elon Musk
Re: The Great Disruption
Ny film från Seba. Här går han lite mer på djupet kring Precision Fermentation än tidigare.
TM3 P vit/vit -23
TM3 LR AWD grå/vit -21, såld
TM3 LR RWD vit/svart -19, såld
14,6 kWp
”Earth can and will move to a sustainable economy and will do so under your lifetime”
Elon Musk
TM3 LR AWD grå/vit -21, såld
TM3 LR RWD vit/svart -19, såld
14,6 kWp
”Earth can and will move to a sustainable economy and will do so under your lifetime”
Elon Musk