Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.

Easee ger bara 3kw?

Här diskuterar vi om Tesla Model 3

Moderator: Redaktion

Easee ger bara 3kw?

Inläggav P85 » 17 okt 2020 13:47

Kan någon hjälpa troubleshoot'a varför jag bara får ut 1 fas 16A trots att jag ställt in den i Easee appen på 3 Fas?
Nog för att batteriet är kallt och jag får den blåa bar'en men verkar ej få något från de andra faserna.

Vart kan jag börja?
P85
 
Inlägg: 64
Blev medlem: 12 nov 2019 20:35

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare taliz » 17 okt 2020 13:54

Är det vad bilen visar eller Easeen?
Om det är vad bilen visar så brukar den bara visa vad som faktiskt går in i batteriet. Är batteriet kallt så kan mycket väl resterande effekt gå till uppvärmning.
https://youtu.be/6RhYY_4Wzls - the price of gas

Perfect is the enemy of good
Användarvisningsbild
taliz
Teslaägare
 
Inlägg: 6646
Blev medlem: 16 nov 2014 12:04
Referralkod: martin51282

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare LarsL » 17 okt 2020 14:12

Kolla propparna i huset, även huvudsäkringen. Är boxen ansluten till 3-fas?

Om det är okej så kan det vara så att bilen är trasig. Testa att ladda på en annat Typ2 laddstolpe eller låt någon annan ladda på din box.
Nissan Leaf 30 kWh Tekna
Tesla Model 3 SR+, dragkrok, HW2.5, mjukvara 2020.40.8
Beställt CyberTruck AWD
Användarvisningsbild
LarsL
Teslaägare
 
Inlägg: 11716
Blev medlem: 08 nov 2014 19:15
Ort: Härryda
Referralkod: lars74032

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav P85 » 18 okt 2020 13:05

Tack för tipsen.

Provat med en annan också och det är precis samma sak.

Config nedan, något som ser uppenbart ut för er?


Screenshot_20201018_140002.jpg

Screenshot_20201018_135937.jpg
P85
 
Inlägg: 64
Blev medlem: 12 nov 2019 20:35

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare renes » 18 okt 2020 13:08

P85 skrev:Tack för tipsen.

Provat med en annan också och det är precis samma sak.


Provat med en annan bil på samma laddare eller en annan laddare för samma bil?
M3 SR+ FSD, HW 2.5, 18" R3
Användarvisningsbild
renes
Teslaägare
 
Inlägg: 586
Blev medlem: 24 apr 2019 14:24
Ort: Uppsala

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav P85 » 18 okt 2020 13:11

Provat med samma laddare (fastmonterad) och 2 bilar varav en inte är en Tesla.
P85
 
Inlägg: 64
Blev medlem: 12 nov 2019 20:35

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare renes » 18 okt 2020 13:12

P85 skrev:Provat med samma laddare (fastmonterad) och 2 bilar varav en inte är en Tesla.


Kanske kabeln? Använde du samma kabel för båda?
M3 SR+ FSD, HW 2.5, 18" R3
Användarvisningsbild
renes
Teslaägare
 
Inlägg: 586
Blev medlem: 24 apr 2019 14:24
Ort: Uppsala

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare martinot » 18 okt 2020 13:21

P85 skrev:Kan någon hjälpa troubleshoot'a varför jag bara får ut 1 fas 16A trots att jag ställt in den i Easee appen på 3 Fas?
Nog för att batteriet är kallt och jag får den blåa bar'en men verkar ej få något från de andra faserna.

Vart kan jag börja?


Såg att du testat med två olika bilar. Låter som om det är felinstallerat, eller att boxen är trasig.

Har du kopplat in själv, eller är det en elektriker som gjort arbetet?
Tesla Model 3, Long Range, Dual Motor, Svart, AP
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
https://gronbilskatt.nu/
Användarvisningsbild
martinot
Teslaägare
 
Inlägg: 773
Blev medlem: 13 maj 2019 18:22
Ort: invite.tibber.com/68e6c431
Referralkod: martin65735

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare renes » 18 okt 2020 13:23

martinot skrev:
P85 skrev:Kan någon hjälpa troubleshoot'a varför jag bara får ut 1 fas 16A trots att jag ställt in den i Easee appen på 3 Fas?
Nog för att batteriet är kallt och jag får den blåa bar'en men verkar ej få något från de andra faserna.

Vart kan jag börja?


Såg att du testat med två olika bilar. Låter som om det är felinstallerat, eller att boxen är trasig.

Har du kopplat in själv, eller är det en elektriker som gjort arbetet?


Osannolikt att det är felinstallerat. Boxen säger ju själv att den detekterar N och tre faser. Så snarast defekt box eller defekt kabel.
M3 SR+ FSD, HW 2.5, 18" R3
Användarvisningsbild
renes
Teslaägare
 
Inlägg: 586
Blev medlem: 24 apr 2019 14:24
Ort: Uppsala

Re: Easee ger bara 3kw?

Inläggav Teslaägare martinot » 18 okt 2020 13:27

renes skrev:
martinot skrev:
P85 skrev:Kan någon hjälpa troubleshoot'a varför jag bara får ut 1 fas 16A trots att jag ställt in den i Easee appen på 3 Fas?
Nog för att batteriet är kallt och jag får den blåa bar'en men verkar ej få något från de andra faserna.

Vart kan jag börja?


Såg att du testat med två olika bilar. Låter som om det är felinstallerat, eller att boxen är trasig.

Har du kopplat in själv, eller är det en elektriker som gjort arbetet?


Osannolikt att det är felinstallerat. Boxen säger ju själv att den detekterar N och tre faser. Så snarast defekt box eller defekt kabel.


Ok, det borde ju boxen detektera rätt som du är inne på.

Kanske läge att prova med en annan Mode 3-kabel, och hjälper inte det att ringa Tibber så de kan göra en första felsökning av boxen på distans.
Tesla Model 3, Long Range, Dual Motor, Svart, AP
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
https://gronbilskatt.nu/
Användarvisningsbild
martinot
Teslaägare
 
Inlägg: 773
Blev medlem: 13 maj 2019 18:22
Ort: invite.tibber.com/68e6c431
Referralkod: martin65735

Nästa

Återgå till Model 3

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Alf och 23 gäster

Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.