Sida 2 av 3

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 13 jan 2020 08:03
av Snubblaren
HenricL skrev:
metchristian skrev:
daviko skrev:Hej alla, är ny i forumet.

Jag hade precis samma problem som TS. Laddade igår på Vattenfall Incharge på Mall of Scandinavia i Solna och fick bara 6 A / 29km/h. Kollade med Tesla showroom som ju ligger ovanpå och enligt grabben där har Vattenfall "ingen koll" på hur mycket effekt de har i sina laddare. Det roliga är att jag laddade från samma Incharge stolpar i december och fick då 16 A / 70km/h.


Jag va där för nån vecka sen och jag fick ut 11kw/16a
Va typ jag och en gte som stod typ 7-9 parkeringar längre bort...

Har haft 6 ampere men bara i några minuter sedan gick det upp. :)
Har laddat på MoS kanske 20ggr under 2019 och alltid fått 15-16A, dvs ca 11kw. Funkat mycket bra.
/Henric

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 10:32
av OscarA
Det var som sagt tomt förra gången..

Nu är jag tillbaka, cirka 6 andra laddar nu. Får 6/6 nu igen. 24km/h. Laddat i 30min hittills..

Lite störande då jag kommer vara här varje vecka i 4 månader och måste ibland köra 2 turer. Förra gången kom jag hem med 40km räckvidd kvar..

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 10:50
av evilirish
Den enda gången jag har varit med om detta var när batteriet var kallt (minusgrader) då tog det typ 20-30 minuter på just 3x6A (publik laddare i Sälen) innan den började klättra mot mitt max (3x24A på Model X).
Vad låg volten på? Om de har dålig matning kan det begränsa det hela.

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 12:06
av OscarA
evilirish skrev:Den enda gången jag har varit med om detta var när batteriet var kallt (minusgrader) då tog det typ 20-30 minuter på just 3x6A (publik laddare i Sälen) innan den började klättra mot mitt max (3x24A på Model X).
Vad låg volten på? Om de har dålig matning kan det begränsa det hela.


Så här står det i Tesla-appen:

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 15:03
av OscarA
Testade på en tom incharge-laddstolpeparkerinf i Varberg under lunchen nu med, gick inte att starta alls.
Började misstänka att det är bilen det är fel på..
Men så kom jag hem nu där de precis installerat klart wall connectorn. Laddar fullt där!
Är väl något knas i Varberg om inte min typ-2kabel är paj

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 18:03
av evilirish
227V är nog alldeles för låg spänning tror jag, därför begränsar bilen effekten. Kan vara dålig kabel som du säger, se om du kan låna en annan i närheten?

Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 18:07
av taliz
227 är inte lågt. Rätt normalt skulle jag säga.
Där jag laddar nu får jag 215-216, det är lågt men funkar utan problem.

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 18:11
av evilirish
Där lärde man sig något nytt. Jag har aldrig varit med om någonting under 230..

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 14 jan 2020 19:45
av Gustafsson
Har nog med stolpen att göra. Testa en AC- laddare tex på Bee. Där ska det fungera bättre om bilen är OK.

Re: Långsam laddning inCharge?

InläggPostat: 20 jan 2020 08:50
av cvon
Hej OscarA!

Såg ditt inlägg här och har hand om driften av stolparna på berörda platser så var tvungen att skapa ett konto här, vore jätte intressant att få vara med och kika då vi har gott om kraft i dessa stolparna.

Mig når du på ; 0340-628812
Mvh
Christoffer Varberg Energi