Sida 1 av 2

Rykten Model Y

InläggPostat: 18 apr 2018 15:40
av TeslaTissel

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 07 jun 2018 22:19
av TeslaTissel
UPDATE: Tesla Model Y Rendered, This Time Showing Its Rear

https://insideevs.com/tesla-model-y-tea ... into-view/

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 08 jun 2018 05:09
av Henrik Torphammar
TeslaTissel skrev:UPDATE: Tesla Model Y Rendered, This Time Showing Its Rear

https://insideevs.com/tesla-model-y-tea ... into-view/


Det är nog ett vettigt skott på hur den kommer se ut, men det ger mig bara mer sikte mot model 3. Om vi som kanske är rimligt antar att samma glastak och baklucka blir kvar på SUV så ser jag ingen fördel alls med att ha en "jeep" mot en slimmad sedan.

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 08 jun 2018 06:10
av Laban
Henrik Torphammar skrev:Det är nog ett vettigt skott på hur den kommer se ut, men det ger mig bara mer sikte mot model 3. Om vi som kanske är rimligt antar att samma glastak och baklucka blir kvar på SUV så ser jag ingen fördel alls med att ha en "jeep" mot en slimmad sedan.


Att det inte finns någon större vits med en crossover med den typen av baklucka gör väl snarare det antagandet rätt orimligt.

Min förhoppning om något mer i stil med VW Tiguan Allspace formmässigt kvarstår. Fast med kortare front, mer utrymmen invändigt.

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 15 aug 2018 21:56
av TeslaTissel
Hur går det tro? Något mer om Model Y?

Vad jag förstått blir det alltså en modell byggd på Model 3’s chassie?

Se även Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla,_In ... ned_models

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 16 aug 2018 10:28
av Mysman
Eftersom Tesla knep designchefen från Volvo nyligen hoppas jag mer på nåt i stil med
Bild

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 16 aug 2018 10:44
av Verdi
Henrik Torphammar skrev:
TeslaTissel skrev:UPDATE: Tesla Model Y Rendered, This Time Showing Its Rear

https://insideevs.com/tesla-model-y-tea ... into-view/


Det är nog ett vettigt skott på hur den kommer se ut, men det ger mig bara mer sikte mot model 3. Om vi som kanske är rimligt antar att samma glastak och baklucka blir kvar på SUV så ser jag ingen fördel alls med att ha en "jeep" mot en slimmad sedan.Själv har jag aldrig förstått snacket om att en SUV måste vara av kombikaraktär. Varför får inte de som vill ha en sedan eller halvkombi vilja ha en högre bil? Jag menar, det finns ju vanliga kombis så i det perspektivet behövs det ju inga SUV alls. :)

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 16 aug 2018 11:30
av Laban
Verdi skrev:Själv har jag aldrig förstått snacket om att en SUV måste vara av kombikaraktär. Varför får inte de som vill ha en sedan eller halvkombi vilja ha en högre bil? Jag menar, det finns ju vanliga kombis så i det perspektivet behövs det ju inga SUV alls. :)


Mitt "problem" med det sluttande taket har inte så mycket med utrymme att göra som utseendet. BMW X6, GT varianterna är inte snygga. Model X klarar sig (på gnällen) eftersom den är relativt lång, en kortare bil tror jag inte går sig så bra med samma form. Åtminstone om den ska vara en mer högbyggd SUV. Jag hade gärna sett en 6 sitsig variant av Model Y, fullt möjligt om man gör en mer klassisk SUV karaktär men knappast möjligt om det blir en förminskad Model X med sluttande tak. Jag tror iofs inte att det kommer en 6 sits Model Y, men man kan alltid hoppas.

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 16 aug 2018 11:37
av olza
Jag kan också tänka mig 6-sits, men då menar jag 3+3!

Förstår inte varför det inte finns 3+3-sitsiga el-bilar, avsaknaden av växelspak/låda och kardantunnel gör ju detta fullt möjligt.

Re: Rykten Model Y

InläggPostat: 16 aug 2018 12:16
av Verdi
olza skrev:Jag kan också tänka mig 6-sits, men då menar jag 3+3!

Förstår inte varför det inte finns 3+3-sitsiga el-bilar, avsaknaden av växelspak/låda och kardantunnel gör ju detta fullt möjligt.Finns ju framhjulsdrivna fossilbilar med rattväxel också... ;) Anledningen vet jag inte. Finns ju små lastbilar med två passagerarplatser fram. Så varför inte ha så på en bred personbil också?