Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.

Tesla Semi startar volymproduktion?

Här diskuterar vi om Teslas stora lastbil

Moderator: Redaktion

Re: Tesla Semi startar volymproduktion?

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 13 apr 2021 12:40


Exklusivt: Tesla bekräftar nya semitestfordon och megawattbutiker i ett brev till kunderna.

Sedan början av detta år har mer hörts och sett igen från den semi-elektriska påhängsvagnen, som Tesla presenterade 2017 och faktiskt ville leverera från 2019. I slutet av januari meddelade Jerome Guillen, dåvarande president för alla Tesla-elbilar och nu chef för den enda lastbilsdivisionen , att det skulle bli fler semier på vägarna inom en snar framtid. De kom faktiskt strax efteråt, om än mest som transportvaror på andra lastbilar. Och i ett brev till dem som beställde Semi har Tesla nu bekräftat konstruktionen av testfordon med tekniska förbättringar och laddning med utgångar i megawatt-intervallet.

Tesla säker på räckvidden
E-postmeddelandet med halvinformationen skickades på tisdagskvällen och nådde en kund från Tyskland som vidarebefordrade den till teslamag.de. Tesla nämner inte ett fast leveransdatum. VD Elon Musk sa i januari att produktionen i princip kunde starta, men att det saknades batterier för elbilarna. Enligt rykten beror pilotproduktionen att börja i juni, initialt i en byggnad nära gigafabriken Tesla och Panasonic i den amerikanska delstaten Nevada , som man senast sa.

Brevet till kunden säger nu att Tesla byggde flera nya testsemis i slutet av 2020. Dess upptäckare hade redan märkt i år att de skiljer sig något från de tidigare, men enligt Tesla har de reviderats ännu mer under plåten: "De viktigaste förändringarna var tekniska uppdateringar av fordonets arkitektur och körning", skriver semi - Team. Målet var att öka räckvidd, effektivitet och tillförlitlighet.

När det gäller räckvidden för Semi förklarar Tesla att de fortfarande är övertygade om att det kommer att överskrida värdena på 300 miles och 500 miles som nämns vid lanseringen. De slutliga uppskattningarna ska publiceras när produktionen närmar sig, står det i e-postmeddelandet utan ytterligare begränsningar. Det högre värdet motsvarar bra 800 kilometer och är "lätt" att uppnå enligt uttalanden från VD Musk från november 2020; Med förbättrade battericeller bör till och med 1 000 kilometer semi-räckvidd vara möjlig .

Halvladdning med megawatt-standarden
Dessutom innehåller e-postmeddelandet till kunden en bekräftelse på att semi också ska kunna laddas extremt snabbt. Det var redan tal om nya megaladdare i detta sammanhang och Tesla engagerade sig i CharIN-föreningen med säte i Tyskland, som utvecklar en standard för supersnabb lastning av lastbilar. Enligt informationen i mejlet testades olika förslag för detta tillsammans med US National Laboratory for Energy Energy förra hösten . Tesla laddningskontakt som kallas MCS Connector (MCS står för Megawatt Charging Solution) är för närvarande den enda som "kan erbjuda en snabb laddningslösning".

Uppdateringen hoppas dock inte att det första Tesla Semi kommer att levereras till kunder snart. Teamet skriver att de nya testfordonen kommer att testas omfattande under de kommande månaderna. Dessutom kommer data och feedback att samlas in under denna tid för att snabbt utveckla designen och förbättra tillverkningsprocesserna. Den nya Gigafactory nära Austin i delstaten Texas kommer att bekräftas som den "slutliga" produktionsplatsen när byggandet är klart.https://teslamag.de/news/exklusiv-tesla ... aden-35822
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 10561
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Föregående

Återgå till Lastbil

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.