Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.

VW I.D

Här diskuterar vi elektriska fordon av alla slag

Moderator: Redaktion

Re: VW I.D

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 13 jul 2020 16:26

Ingångsmodellen ID.3 Pure med upp till 330 km räckvidd (WLTP) för mindre än 30 000 euro kommer också att finnas tillgänglig inom några månader.
Minus 9000 euro i stöd så hamnar den på 21.000 euro netto.


Försäljning för ID.3 börjar den 20 juli.

Fyra veckor efter början av beställningen av den begränsade ID.3 1st för tidiga bokare öppnar Volkswagen sina beställningssystem för allmänheten den 20 juli 2020. Kunder i många europeiska länder kan välja mellan sju förkonfigurerade ID.3-modeller från sin återförsäljare och beställa rätt laddningsutrustning samtidigt. Köpare av ID.3 kan säkra attraktiva rabatter för laddning med We Charge i upp till tre år. För alla sju ID.3-modeller kan kunder i Tyskland ansöka om maximal finansiering av miljöbonus på 9.480 euro. ID.3 är också berättigad till finansiering i många andra europeiska länder.

”Vi är överväldiga över att så många tidiga bokare har stannat kvar hos oss. Majoriteten av dessa kunder har redan beställt sin ID.3 1 st från återförsäljare. För de många andra intresserade som vi var tvungna att börja med serieförsäljningen börjar saker äntligen: Från och med 20 juli kan du beställa din ID.3 från din återförsäljare från ett urval av sju modeller som är förkonfigurerade med de mest populära funktionerna ”, säger Jürgen Stackmann, försäljningschef för Volkswagen-märket.

Alla ID.3-modeller som kan beställas från och med 20 juli finns på listan över kvalificerade fordon i Tyskland och kan få den maximala finansieringsgraden för elfordon till ett belopp av 9 480 euro om de övriga finansieringskraven är uppfyllda och ansökningar görs. I detta fall tar Volkswagen över tillverkarens andel på 3.480 euro.

"Jag är övertygad om att e-mobilitet äntligen gör ett genombrott," sade Stackmann. ”Som våra modellnamn, till exempel Familj, Style, Tech och Tour, redan avslöjar kommer det att finnas rätt ID.3 för alla - till ett attraktivt pris. På så sätt realiserar vi vår vision om att möjliggöra utsläppsfri rörlighet för alla. ”

" Livsstil - Företag - Familj - Teknik - Max "

Detta är namnet på de sex av de sju förkonfigurerade modellerna som kan beställas från 20 juli och är tillgängliga från oktober.

De är baserade på den grundläggande ID.3 Pro Performance-modellen med ett 58 kWh batteri (nettobatteri-energiinnehåll) för en räckvidd på upp till 420 km (WLTP ) och en 150 kW bakhjulsdrift. Detta ger ett maximalt vridmoment på 310 Newton meter för sömlös accelerationsglädje på bara 3,4 sekunder från en stående start till 60 km / h.

När den levererades i oktober ingår en gratis programuppdatering för de två enastående digitala funktionerna AppConnect och fjärrområdet för den augmented reality head-up-displayen (den senare för modellerna "Tech" och "Max") från första kvartalet 2021. När de levererades under det första kvartalet 2021 har alla modeller redan alla funktioner.

Utan ytterligare utrustning är ID.3 "Pro Performance" 35.574,95 EUR. Beroende på kundgrupp läggs de oftast begärda utrustningspaketen till förkonfigurerade modeller. Varje modell har ett navigationssystem för områdesoptimerad navigering ombord, adaptiv farthållare och komforttelefoni med induktiv laddning.

ID.3 "Life" för 37.787,72 euro riktar sig till alla som letar efter en billig post, men inte vill missa komforten. Komfortpaketet inkluderar till exempel en uppvärmd ratt, sätesvärme och ytterligare två USB-C-anslutningar.

För den stilmedvetna finns det "Style" för 40.946,04 euro med det stora designpaketet inklusive matris-LED-strålkastare, LED-bakljus med dynamisk torkningsfunktion och panoramatakstak samt komfortpaketet.

En typisk allroundare är ID.3 "Business" med det lilla designpaketet inklusive matris-LED-strålkastare och tonade fönster, komfortpaket och assistanspaket med bakifrån kamera och nyckelfritt åtkomstsystem "Keyless Access" för 41 287,22 euro.

ID.3 "Family" erbjuder gott om utrymme, ljus och komfort med det stora designpaketet inklusive matris LED-strålkastare och stort panoramaglastak, det stora komfortpaketet med 2-zoners "Air Care" luftkonditionering och assistanspaketet med backkamera och "Keyless Access" för 42.305,87 euro.

Teknologälskare kommer att vara entusiastiska för ökad och assisterad körning i ID.3 "Tech": med ett stort designpaket inklusive matris LED-strålkastare, ett stort assistanspaket med "Travel Assist", "Side Assist" och "Emergency Assist" och ett stort infotainment-paket inklusive head -up display och ljudpaket för 43 680,32 euro.

ID.3 "Max" erbjuder maximalt design, teknik, sport och komfort för 45 917,48 euro, som inkluderar alla stora paket, en elektrisk 12-vägs massagestol och även den progressiva styrningen och DCC (Dynamic Cruise Control) ombord har.

Elektrisk körning under långa avstånd i ID.3 "Tour" med en räckvidd på upp till 550 km (WLTP)

Den sjunde förkonfigurerade "Tour", som också kan beställas från och med 20 juli, är baserad på fyrsitsmodellen ID.3 ProS, som erbjuder möjligheten att ett större batteri (77 kWh nätbatteri energiinnehåll) för en räckvidd på upp till 550 km (WLTP ) och en 125 kW DC-laddningseffekt. I grundkonfigurationen kostar det 40.936,31 euro.

ID.3 "Tour" för 48.432,44 euro innehåller redan allt du inte vill missa vid långa resor: head-up display och ljudpaket, matris LED-strålkastare, stort komfortpaket samt en 12-vägs massagestol och stort assistanspaket Alla förarassistentsystem inkluderar 19 "aluminiumfelgar.

Klimatneutral sju gånger

”Zwickau-platsen är redo för övergången till 100% elektrisk rörlighet. Med ID.3 fokuserar vi på produktion av de mest efterfrågade batterivarianten och utrustning. Dessutom har varje kund ett fritt val av färger och exteriörspaket, fälgar och inredning samt andra alternativ som kan beställas individuellt, som värmepumpen eller den populära cykelställsförberedelsen, säger Thomas Ulbrich, styrelseledamot för E-Mobility på Volkswagen-märket. "Tack vare användningen av förnybar energi vid tillverkning av fordon och batterier samt andra åtgärder är ID 2: s CO 2 -avtryck klimatneutralt."

VW Naturström för hållbar laddning och rabatter på We Charge

Tyska kunder kan ingå ett leveransavtal med Volkswagen Naturstrom ® precis i tid för serieproduktionen. Generellt rekommenderar Volkswagen att man använder el från förnybara energikällor så att CO 2 -avtrycket på ID.3 förblir lågt även under användningsfasen. Att ladda är via Ellien bred portfölj av ID.Chargers och en "all-round carefree installation service" kan också beställas. Alla sju ID.3-modeller har snabbladdningsfunktionen ombord. Beroende på land får kunderna ID gratis i upp till tre år. Företrädes tariff på We Charge med tillgång till offentliga butiker i Europa inklusive IONITY: s snabbladdningsnätverk. Här kan du ladda för 55ct / kWh med upp till 100 eller 125 kW för ProS. För täta resenärer är tullmodellen lönsam med en månatlig grundavgift på mindre än 10 euro och attraktiv 30ct / kWh på IONITY.

Miljarder i investeringar för demokratisering av elektrisk rörlighet

Som en del av sin e-offensiv planerar Volkswagen-märket att erbjuda elbilar i alla större fordonssegment fram till 2022. Volkswagen vill bli världsledande inom e-mobilitet under de kommande åren och kommer att investera 33 miljarder euro över hela koncernen år 2024, varav 11 miljarder kommer att investeras i Volkswagen-märket ensam. Volkswagen-märket räknar med att producera 1,5 miljoner elbilar fram till 2025.

Ingångsmodellen ID.3 Ren med upp till 330 km räckvidd (WLTP) för mindre än 30 000 euro kommer också att finnas tillgänglig på några månader.


https://www.volkswagen-newsroom.com/de/ ... -juli-6229
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 10590
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Re: VW I.D

Inläggav Elektrifierad » 13 jul 2020 16:51

21000 Euro för en ID3 är ju helt sjukt bra pris. Vem köper egentligen en vanlig Golf istället för en ID3 efter denna lansering?
Elektrifierad
 
Inlägg: 48
Blev medlem: 10 nov 2019 16:38

Re: VW I.D

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 13 jul 2020 16:55

Elektrifierad skrev:21000 Euro för en ID3 är ju helt sjukt bra pris. Vem köper egentligen en vanlig Golf istället för en ID3 efter denna lansering?


Svar: Ingen!

https://ev-database.de/pkw/1127/Volkswagen-ID3-Pure


EDIT:
Det är ingen slump att fossilbilar nu är väldigt svårsålda.
Måste 600.000st osäljbara fossilbilar skrotas?

Efter coronakrisen är lagren fulla av osålda bilar som inte klarar kommande utsläppskrav. Nu vill biltillverkarna vill ha dispens för att kunna sälja dem.
Enligt brevet rör det sig om 600.000 färdigbyggda bilar som inte klarar de kommande utsläppskraven och som därför kommer bli osäljbara om EU-kommissionen inte gör något åt situationen.


https://www.mestmotor.se/automotorsport ... lappskrav/
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 10590
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Re: VW I.D

Inläggav Fredrik j » 13 jul 2020 17:08

Zalman3 skrev:
Elektrifierad skrev:21000 Euro för en ID3 är ju helt sjukt bra pris. Vem köper egentligen en vanlig Golf istället för en ID3 efter denna lansering?


Svar: Ingen!

https://ev-database.de/pkw/1127/Volkswagen-ID3-Pure


EDIT:
Det är ingen slump att fossilbilar nu är väldigt svårsålda.
Måste 600.000st osäljbara fossilbilar skrotas?

Efter coronakrisen är lagren fulla av osålda bilar som inte klarar kommande utsläppskrav. Nu vill biltillverkarna vill ha dispens för att kunna sälja dem.
Enligt brevet rör det sig om 600.000 färdigbyggda bilar som inte klarar de kommande utsläppskraven och som därför kommer bli osäljbara om EU-kommissionen inte gör något åt situationen.


https://www.mestmotor.se/automotorsport ... lappskrav/


Det beror ju på vad det är för modeller.
600 000 bilar är ju ungefär 2 veckors försäljning på den europeiska marknaden...
Fredrik j
 
Inlägg: 5349
Blev medlem: 06 jun 2019 20:23

Re: VW I.D

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 13 jul 2020 17:29

Fredrik j skrev:
Zalman3 skrev:
Elektrifierad skrev:21000 Euro för en ID3 är ju helt sjukt bra pris. Vem köper egentligen en vanlig Golf istället för en ID3 efter denna lansering?


Svar: Ingen!

https://ev-database.de/pkw/1127/Volkswagen-ID3-Pure


EDIT:
Det är ingen slump att fossilbilar nu är väldigt svårsålda.
Måste 600.000st osäljbara fossilbilar skrotas?

Efter coronakrisen är lagren fulla av osålda bilar som inte klarar kommande utsläppskrav. Nu vill biltillverkarna vill ha dispens för att kunna sälja dem.
Enligt brevet rör det sig om 600.000 färdigbyggda bilar som inte klarar de kommande utsläppskraven och som därför kommer bli osäljbara om EU-kommissionen inte gör något åt situationen.


https://www.mestmotor.se/automotorsport ... lappskrav/


Det beror ju på vad det är för modeller.
600 000 bilar är ju ungefär 2 veckors försäljning på den europeiska marknaden...


Gissar att det är ca 2 miljoner bilar som är svårsålda, 600.000st som är på gränsen till "omöjliga" att sälja.
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 10590
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Re: VW I.D

Inläggav Fredrik j » 13 jul 2020 18:59

Jag har försökt läsa ut vilka bilar det är som det gäller. Men det verkar vara ett anonymt gnäll från bilindustrin.
Fredrik j
 
Inlägg: 5349
Blev medlem: 06 jun 2019 20:23

Re: VW I.D

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 14 jul 2020 08:43

Ingångsmodellen ID.3 Pure med upp till 330 km räckvidd (WLTP) för mindre än 30 000 euro kommer också att finnas tillgänglig inom några månader.


Hur många av er som är intresserade av ID3, tänker köpa den billigare ID3 Pure modellen?
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 10590
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Re: VW I.D

Inläggav Vasp » 14 jul 2020 11:34

Blir kul när dessa börjar dyka upp hos VW handlaren i stan så att man kan se hur de är i verkliga livet. Fast jag är mer intresserad av nånting lite mindre typ en I.D2 eller I.D1 eller så men det verkar ju vara på väg om några år.
Vasp
 
Inlägg: 518
Blev medlem: 27 jan 2015 14:40
Ort: Skellefteå

Re: VW I.D

Inläggav Teslaägare Zalman3 » 14 jul 2020 11:57

Volkswagen ID.3 Pro S
Batteriekapazität 82.0 kWh
WLTP Werte, reichweite 550 km
Umweltbonus9.000 €
Pris 40.936 euro


https://ev-database.de/pkw/1203/Volkswagen-ID3-Pro-S

En ID3 med en WLTP räckvidd på 550km
Och till ett nettopris på
31.936 euro är intressant!

Måste Tesla sänka priset på modell 3?

Hyundai Kona Elektro 64 kWh kostar också ca 32.000 euro netto, måste kanske också sänka priset!
Titanium S75D, svarta NG, svart alcantara, autopilot 2.0, air suspension
Användarvisningsbild
Zalman3
Teslaägare
 
Inlägg: 10590
Blev medlem: 29 mar 2016 17:28
Ort: Umeå
Referralkod: NILSERIK5507

Re: VW I.D

Inläggav Teslaägare OlleBack » 14 jul 2020 12:00

Vad har wv sagt om service på id3 och kommande modeller?kommer dom fortsätta med samma modell och prissättning som på fossilarna?
Användarvisningsbild
OlleBack
Teslaägare
 
Inlägg: 529
Blev medlem: 24 aug 2017 09:29

FöregåendeNästa

Återgå till Elektriska Fordon

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: martinot och 16 gäster

Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.