Erfarenheter av Fiat 500e cab?

Här diskuterar vi elektriska fordon av alla slag

Moderator: Redaktion

Användarvisningsbild
Donk
Teslaägare
Inlägg: 156
Blev medlem: 19 feb 2018 22:49

Erfarenheter av Fiat 500e cab?

Inlägg av Donk »

Efter att precis sålt vår MYP letar jag nu efter något kul att ha som andrabil. På topplistan ligger bla Fiat 500e, och då gärna cabben. Har provkört den vanliga, dvs inte cabben, och blev positivt överraskad. Kul att köra, tillräckligt rymlig fram och hyfsat modernt infotainment osv. Var och kollade på en cab häromdagen och blev lite tveksam då tygtaket kändes väldigt tunt. Skulle därför väldigt gärna få lite input från nån som har har erfarenhet av bilen, ffa cabben:

- Hur funkar cabben på vintern, håller den värmen lika bra som en täckt?
- Hur funkar den på landsväg/motorväg? Blir den väldigt bullrig? Obs har inte tänkt att användas på längre resor men bör iaf funka att köra på motorvägarna runt Sthlm.
- Hur är cabben i vardagen? Inser att bagaget och baksätet är begränsat men blir utrymmena så små att den blir jobbig att åka och handla med etc?

Generellt om 500e:

- Funkar appen, är den tillförlitlig? Bland det bästa med att köra elbil tycker jag är möjligheten att värma bilen med appen så det måste funka bra.
- Verkar inte gå att koppla ihop Fiat med Tibber, finns det bra möjligheter att ställa in laddningen med appen eller I bilen, tider etc?
- Vad är service-intervallen och vad kostar de? Svårt att hitta den informationen.
- Är det 5 års nybilsgaranti och 3 års vagnskada på alla bilar och årsmodeller? Svårt att hitta den informationen med.
- Verkar lite stökigt med ÅF och byten av generalagent för Fiat, är det något som påverkar ägandet gällande service, garantier etc?
- Skulle ni rekommendera bilen/tänka er att köpa den igen?

Tack!
Tesla Model S Long Range Plus -21
Fiat 500e Icon -23
Tesla MYP -22 - SÅLD
Tesla Model 3 LR AWD -19 - SÅLD
VW ID4 1st -21 - SÅLD
+ ett antal Leafar och trötta PlugIn-hybrider