BYD Seal U (ersätter Tang)

Här diskuterar vi elektriska fordon av alla slag

Moderator: Redaktion

Användarvisningsbild
taliz
Teslaägare
Inlägg: 14517
Blev medlem: 16 nov 2014 12:04

BYD Seal U (ersätter Tang)

Inlägg av taliz »

Bild

Nu när sedanen Seal lanserats har man även presenterat SUV-versionen.
Tydligen är det en "rebadged 2023 BYD Song Plus", dvs specs matchar inte exakt sedanen. Tex är batteripacken annorlunda.
Lansering i Sverige under 2024.

Bild
Bild
Bild
Storleksmässigt mäter BYD Seal U 4,78 meter på längden, vilket gör den jämförbar med just Tesla Model Y. BYD lovar också en praktisk suv med plats för hela familjen, inklusive packning. Baktill hittas ett bagageutrymme på 570 liter, som kan utökas till 1 449 liter med fällda säten. Någon frunk under motorhuven finns däremot inte.

Två utföranden ska erbjudas, Design och Comfort. De exakta skillnaderna mellan de båda versionerna nämns inte. På den kinesiska marknaden där modellen redan säljs har de bland annat olika stora batterier. I båda fall är BYD:s egendesignade LFP-batteri Blade. Utförandet Design kommer med ett batteri på 71,8 kWh som ger en räckvidd på 42 mil. Comfort har ett större batteri på 87 kWh som där ger en räckvidd på 50 mil. I båda fallen handlar det om räckviddssiffror enligt den kinesiska körcykeln, som är mer förlåtande än WLTP som används här. En fördel för våra breddgrader är att värmepump är standard.

Även effekten vid snabbladdning skiljer sig åt. Med det mindre batteriet kan bilen ladda med 115 kW, det större med som mest 140 kW. I båda fallen ska det ta knappt en halvtimme att fylla batteriet från 30 till 80 procent. BYD Seal U kommer också med Vehicle to Load (V2L) för att kunna koppla in och ladda prylar från bilens batteri. Elmotorn på framaxeln ger en effekt på 160 kW, eller 218 hästkrafter. Med det ska BYD Seal U klara 0–100 km/h på 9,6 sekunder och toppfarten anges till 175 km/h.
https://elbilen.se/nyheter/elsuven-byd- ... pa-i-host/
https://www.vibilagare.se/nyheter/byd-s ... bbladdning
https://carnewschina.com/2023/09/04/byd ... ll-follow/
https://youtu.be/6RhYY_4Wzls - the price of gas

Perfect is the enemy of good.

Time is the coin of your life. You spend it. Do not allow others to spend it for you.