default skrev:frippe skrev:För er som inte såg andra delen av aktuellt ikväll, med professorn i smittskydd och sedan även förre statsepidemiologen så var de ytterst tydliga med att det är poltik, inte smittskydd som länderna håller på med. Skönt att höra sunda argument, som även underbyggdes med samma tolkning i Storbritannien.
Undrar hur långt man kan dra det. Om FHM går ut och säger att det är en fördel om vi smittar varandra så mycket som möjligt, så vi blir klara med det här så fort det bara går, köper du det då? Var går gränsen enligt dig? Eller är det helt enkelt så att den perfekta balansen är att inte göra någonting?
Alltså, jag tror att alla i stort sett kommer att få någon del av smittan. De flesta kommer precis som LarsL inte uppleva den som krävande utan mild.
Men ändå kan vi inte rusa iväg och smitta alla så snabbt som möjligt. Så åtgärder för att dra ned på takten, i rimlig nivå. Både för att sjukvården hinner med som att det finns åtgärder kvar att ta om ifall det måste senare.
Därför är de politiska åtgärderna som tas nu tokiga i vissa länder. För hur länge kan en isolering uppehållas innan människor börjar tröttna och bryter mot den? Hur länge kan du hålla skolor stängda innan ungdomar börjar tröttna och socialiserar sig ändå? Risken är att smittan är kvar när folk börjar tröttna och då blir det än värre. För alla åtgärder är redan på plats men respekteras inte.
Det märks redan nu att det pågår en självisolering från gatulivet, det är märkbart mindre människor som rör sig. Färre på jobbet, färre studenter på universitetet där jag jobbar, barer m.m. Är folktomma. Lunchrestauranger på,jobbet har märkbart färre besökare.
Men hur länge pågår detta självmant? Just nu är alla uppskrämda men vad händer när den initiala skrämdheten börjar klinga av. Kommer det en känsla av att oj, det var inte så farligt, jädra experter och så går man ut och så blossar det upp rejält. Då, har vi problem i massor.
Model Y LR.
Model S70D