Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.

Någon mer som börjat tröttna?

Här diskuterar vi om Tesla Model S

Moderator: Redaktion

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav wcarlsson » 24 sep 2020 21:58

Merenerik skrev:HEJ. Helt ny här, köpt en S 2019 uttagen 2020 01, 1950 mil uncorked som det heter. Avgörande var att modellen funnits i 8 år ! Är radioamatör och sett det underbara med SDR- radios. Software Defined Radios. Här har vi en SDC vilket är överlägset. Har precis tankat ner ny programvara. Skall bli spännande att se fortsättningen.

Välkommen, jag har gjort tvärt om och precis börjat doppa tårna i SDR-världen :)

Att ha ta fram en plattform och sedan bygga en software defined car är naturligtvis framtiden. Med det sagt är jag lite besviken på uppdateringarna jag fått under 1,5 år. Det har varit ett stort fokus på lull-lull eller enligt somliga, trams-funktioner. Några enstaka förbättringar kring grundläggande bilfunktioner har ju kommit så som förbättring av torkarautomatik, halvautomatiskt filbyte och kanske något mer. Ytterligare några perifera funktioner som backkamerauppdateringar, men resten har varit spel, karaoke, Netflix etc. Autopilot är kanske 5% bättre än i mars 2019.
wcarlsson
 
Inlägg: 89
Blev medlem: 15 jun 2020 14:45

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav SwedishAdvocate » 24 sep 2020 22:28

LarsL skrev:
SwedishAdvocate skrev:Jag är tyvärr inte expert på kvantitativa undersökningar, men jag har tillräcklig koll för att veta att det behövs betydligt fler respondenter samt även ett mycket bredare urval av alla elbilsköpare för att kunna hävda att följande påstående stämmer:

Hur menar du nu?!? /...

Jag menar precis det jag skriver.

LarsL skrev:/... 104 st av Teslaägarna 2014(?) är en väldigt stor andel så jag skulle klassa det som statisktisk bra.

Även om vi tittar på 118st av 10000 medlemmar så är det också en ganska stor andel, [1] betydligt större än många andra undersökningar. /...

1. Vilka andra undersökningar?

2. 2014 var för sex år sen (!)...

3. Du hänvisar till en undersökning där frågeställningen och resultatet inte ens framgår för oss som läser den här tråden och inte kan ta del av den här sex år gamla omröstningen (!) som 'bara' registrerade teslaägare på det här forumet kan ta del av...

4. Summering: Vi får nog helt enkelt enas om att vara rätt fullständigt oense i den här frågan.

OBS: Det här på intet sätt menat som någon slags ohövlig ton. Jag tycker bara det är tråkigt när det förekommer påståenden som jag inte kan se någon grund för.
SwedishAdvocate
 
Inlägg: 399
Blev medlem: 10 sep 2018 00:56

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Teslaägare Svenssons » 25 sep 2020 05:39

Här kommer en tredje undersökning på detta forum som återigen pekar på att miljön inte är huvudanledningen till varför vi skaffat elbil:

https://teslaclubsweden.se/darfor-koper-man-en-elbil/

Finns ingen undersökning som visar att miljön är huvudanledningen till varför svenskar väljer elbilar.
Tesla Model X Signature #588 VIN S01051 Signature Red
Cybertruck Dual FSD Pre-order #2059
They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.
Användarvisningsbild
Svenssons
Teslaägare
 
Inlägg: 11311
Blev medlem: 11 aug 2014 21:59
Ort: Kalmar
Referralkod: axel6326

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Mickep » 25 sep 2020 06:25

Tror att miljon är viktig men inte viktigaste.
Det är en bil, att inte köpa en bil är mycket bättre. Men det är som att säga att barn är klimatvidriga. De fyller en funktion, och vissa har svårt att vilja vara utan (även om det går).
Så man gör det bästa av situationen. Sedan har vi priset. De bra elbilarna är extremt dyra och då jämförs de med superbilar där prestanda är första och sista anledning till köp.
Mickep
 
Inlägg: 2335
Blev medlem: 08 mar 2016 13:07

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Teslaägare erbo73 » 25 sep 2020 06:38

Har själv inte tröttnat det minsta. Designen, om än "gammal" i grunden, är fortfarande oslagbar. Bevisas väl nästan av att efterföljande Teslor allihopa är fula i olika grad i jämförelse?
Inne på min andra S, nu S Performance "raven". Känns MYCKET mer solid än min gamla S från 2016 (facelift). Fjädringen är helt fantastiskt bekväm och den är rymlig och går tyst.
Det enda jag saknar är faktiskt bättre bromsar (de är ett skämt) samt bättre ljus (LED-matrix!).
Model S Performance Ludicrous lev juli-19
Användarvisningsbild
erbo73
Teslaägare
 
Inlägg: 264
Blev medlem: 14 aug 2014 19:22
Ort: Mora
Referralkod: carlerik18241

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Teslaägare P_EL » 25 sep 2020 07:33

Har svårt att tröttna på en snygg väldesignad sportbil som gör 0-100 på dryga 4s där man samtidigt får plats med en hel familj med tonåringar, oändligt med golfbagar/skidor, stora hockeytrunkar, en komplett semesterpackning, halva byggmarknaden, som uppdateras löpande, går att ladda i gratis i hela Europa, OCH inte släpper ut ett gram CO2... För mig är det en oslagbar kombo, där ingen annan bil "tickar alla boxar".
Model S90D -16
Användarvisningsbild
P_EL
Teslaägare
 
Inlägg: 310
Blev medlem: 13 okt 2015 13:22

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Teslaägare Franz » 25 sep 2020 07:49

Jag skulle säga att man gör något positivt för klimatet genom att köpa en Tesla. Antingen resonerar man så att alla bilar är dåliga och bör avskaffas. En mer realistisk syn, tycker jag, är att minska klimatbelastningen från bilarna och då behövs det att alla bilar successivt byts ut. Åtminstone har flera personer i min närhet inspirerats av mitt köp och köpt en Tesla eller annan elbil. Vi som var tidiga med att ha köpt en Roadster/S/X har ju dessutom bidragit till att Model 3+Y har kunnat komma vilka kunnat ersätta ännu fler smutsiga bilar. När man sedan kommer till Tesla tycker sedan jag att de anstränger sig mer än alla andra tillsammans för att göra sin egen tillverkning så klimatneutral som möjligt.

Sedan stör jag mig väldigt mycket på det statiska tänkandet att tillverkning och transporter alltid förväntas vara utsläppsbovar. Det bygger ju på att elen alltid kommer från kol och drivmedlet alltid är fossilt. Det som krävs här är fortsatt teknisk utveckling så att de rena energislagen och transporterna konkurrerar ut de smutsiga och då kan vi inte bromsa oss in i framtiden.
Driver sajten Car.info
Användarvisningsbild
Franz
Teslaägare
 
Inlägg: 1091
Blev medlem: 06 sep 2014 15:17
Ort: Kungsbacka

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Teslaägare deffe » 25 sep 2020 08:00

Jag kommer från att ha kört sportbilar, byggt motorer och tävlingskört som glad amatör. Har nog kört på bana iaf 200 gånger under mina yngre år.

2013 ägde jag en Nissan GT-R R35, trimmad till 700Hk körandes på Etanol. Farten fanns i blodet och alla kurvor sågs som en direkt provokation där 4hjulsställ var enda lösningen.
Jag fick chansen att provköra Teslas nya modell P85 norr om Stockholm och jag var minst sagt skeptisk, men samtidigt alltid varit nyfiken på teknik och den stora skärmen samt påstådda prestandan hade väckt mitt intresse, speciellt när första barnet var på G och det började bli aktuellt med familjebil.

När jag provkörde så blev jag direkt imponerad av den direkta responsen, ögonblicklig jämförbar acceleration 20-100kmh med min banbil(jämförbar men ej lika/bättre), och eftersom jag dystert hade insett att det skulle bli mindre bana och mer turer till ICA så insåg jag att här har jag en tekniksprängd ipad på 4hjul som jag ändå kan ha kul med.

När jag sedan gjorde en liten kalkyl insåg jag att bilen inte bara var den bil jag ville ha, utan även var ekonomiskt försvarbar. Det var faktiskt rentav en ekonomiskt bättre kalkyl än min tidigare bil. Att bilen sedan även påstods vara ett bra val för miljön tog jag inte in i kalkylen för mitt egna köp även om jag faktiskt Uppskattar det, och den saken tror jag många slirar på, det är en bra affär för miljön. Men jag är inte villig att betala extra bara för att någon säger att det är bra för miljön, men om man kan göra det miljövänliga valet till lika bra eller bättre än det andra valet då tar jag såklart det och det är vad man ska sträva efter.

Ja det kan låta enormt dumt, jag är säkert jätte elak i mångas ögon. Men jag vill inte ha massa poäng för "miljön" och mitt miljötänk, jag ser det bara som en trevlig bonus att den bästa bilen för mig och min familj faktiskt även var ett bra val för miljön och det är så jag ser på utveckling rent allmänt, uppmuntrar man marknaden och kanske ger den en liten lätt knuff i rätt riktning så kommer folk upptäcka att det är ett bra val även för dom och välja den vägen.

Men jag skulle verkligen uppskatta en total refresh på Model S nu, en uppdaterad inredning, självöppnande dörrar som på X, nyckel i mobilen/blåtand, lite mer "Liberty walk" body (helt enkelt sportigare och fetare utseende), samt bättre placering av tex mugghållare, armstöd, förändring där högerknäet ofta ligger och skaver lite mot skärmkanten osv.

Bilen är fantastisk, men det finns massor av tweaks att ordna nu och det är helt enkelt dags.
Mvh
Richard @ Statsskuld.se
Hitta en rabattkod hos: Rabattkod.tips
S85, P85, S90D, S100D, S P100D
Användarvisningsbild
deffe
Teslaägare
 
Inlägg: 400
Blev medlem: 12 aug 2015 21:33
Ort: Södermanland

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Tom_Mariehamn » 25 sep 2020 14:17

Håller med ovan, jag köpte inte heller en S nu i April för att vara miljökämpe. Den e rapp och borde inte kosta mycket i underhåll de första åren. Frun gillar den.

Med risk att bli lynchad i gryningen: Jag gick o köpte en sommarbil för en vecka sen. Det blev en bil som jag velat ha sedan många år tillbaka: 1988 Camaro IROC-Z Convertible med 350 LT1 motor på 300hk.
S100D-20
Användarvisningsbild
Tom_Mariehamn
 
Inlägg: 34
Blev medlem: 19 mar 2020 14:52

Re: Någon mer som börjat tröttna?

Inläggav Teslaägare eVazer » 25 sep 2020 18:15

Dags för lite ny ved i brasan (apropå miljösnacket)?

Jag gillar konceptet att de inte uppdaterar designen så mycket - till skillnad från tidigare postare. :D

Vi får tänka på att det är en elbil. Ingen gammal explosionshistoria som spränger sig själv efter tillräckligt många mil.
Jag tror (och hoppas) att en utsliten Tesla-motor blir betydligt billigare än när kamremmen kuggar över vid 16 000 mil.

Kort och gott - jag tror att dagens Tesla kommer att rulla betydligt längre än dagens fossila dito.
MEN skulle de konstant rulla ut designändringar och facelifts skulle ändå ingen vilja ha en 10 år gammal Tesla - och prisdegraderingen hade blivit där efter.

Visst kommer ett batteribyte vid 40 000 mil att kosta! Men förhoppningsvis kommer bytet antingen att gå ner i pris eller ge förbättrad räckvidd - något som samtidigt höjer värdet på bilen.

*duckar*
Användarvisningsbild
eVazer
Teslaägare
 
Inlägg: 15
Blev medlem: 29 dec 2019 11:18

FöregåendeNästa

Återgå till Model S

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster

Har du en Tesla eller annan elbil registrera den här.