Vilken Tesla Model 3 föredrar du?

Det finns så många olika idéer ute om hur kommande Tesla Model 3 kommer se ut. Det har kommit många fejkbilder på bilen. Vissa av dem klart uttalade fejk, andra har försökts framställas som riktiga (men avslöjats fejk efter ett tag i alla fall). Folk har gissat i åratal – facit får vi om 10 dagar. (Se nedräkningen uppe till höger på sidan.)

Vår medlem Laban skapade en omröstning på vårt forum där folk kunde rösta på vilken utav de olika Tesla Model 3 gissningarna de skulle föredra se avtäckas den 31 Mars?

Med bred marginal vinnande förslaget med 38% av rösterna blev ovanstående klassisk sedan-look som carbuyer.co.uk föreslog. Bilen liknar en nerskalad Tesla Model S, fast troligtvis med Model X nya front.

Många var dock bekymrade över hur huvudutrymmet skulle bli i en sedanmodell, så 25% röstade istället på ovanstående hatchback. Onekligen mer praktisk – men prioriterar Tesla Motors praktiskhet eller utseende?

Theophilus Chin har gjort flera andra renderingsförslag om hur en Tesla Model 3 skulle kunna se ut. Ovanstående ser nästan ut som en Tesla Model S. Observera falkvinge-bakdörrarna!

Andra lite mer udda utseenden har inte alls fallit våra forummedlemmar på läppen.

 

 

TeslaSX3

En annan intressant teori som har dykt upp sedan första officiella teaserbilden är att Tesla Model 3 kommer helt enkelt se ut som en Tesla Model S, fast bli 50% billigare. Ursprunget till den teorin är att hittills har alla Tesla Motors tidigare teaserbilder på Model S och X alltid visat riktiga bilen. Och siluetten på Tesla Model 3 ovan är exakt en siluett av en Tesla Model S.

En sådan twist skulle vara typiskt Elon Musk, fast skulle vara förödande på Tesla Model S försäljningssiffror. Därav är det mer troligt att Tesla Motors har gått ifrån sina tidigare vanor än att Model 3 = Model S.

Ovanstående bild har cirkulerat senaste veckan i diverse media som en ”läckt” Tesla Model 3 bild, trots att bilden verkligen skriker ”Photoshop!” (och att bilen på bilden är dels hysteriskt ful, dels skulle i så fall vara på kommande Model Y som ska vara en mini-SUV).

Jag kommer själv personligen vara på plats i USA den 31 Mars och kan rapportera hur Model 3 blev till slut. Bilen ni kommer se här på vår sida den första April blir inget aprilskämt utan facit.

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Kingsthrone

    Jag tror de kommer köra en mer futuristisk design med långa svepande linjer, en luftig kabin och en kortare motorhuv. Ungefär som den senaste bilden.

    Det känns som att denna design är mer anpassad för just elbilar som ju inte behöver något motorutrymme fram på bilen. Designspråket kommer troligtvis gå dithän när alla andra börjar tillverka elbilar. Men Tesla kommer vara först.