Böcker

Skaffa_elbilBoken SKAFFA ELBIL

Boken “Skaffa elbil” vänder sig till alla som vill lära sig mer om elbilar. Vill få svar på sina frågor och funderingar innan man vågar slå till och ta steget.

Undertiteln “allt du ville veta om elbilar men varit för blyg för att fråga” säger väl allt. Utförliga kapitel förklarar allt från räckvidd till motor- och batteriteknologi. Från laddning till elbilens historia. Vad man ska tänka på när man väljer batteristorlek, köper begagnad elbil eller fixar laddplats hemma.

Boken är på 160 lättlästa sidor i pocketformat, kostar 69 kronor och kan köpas via din favoritboksajt eller direkt från BoD förlag.

Du kan provläsa boken här.

Kapitel:
Räckvidd  Ladda bilen  Vilken elbil ska jag välja?  Köpa begagnad elbil  Att fixa innan du skaffar elbil  Så är det att leva med elbil  Knep elbilister bör känna till  Så fungerar en elbil  Tesla  Laddhybrider  Tumregler  Myter och missuppfattningar  Elbilars historia  Ordlista

MLSEB2MLSEB3

SvD_2021-04-30“Boken Skaffa Elbil reder ut frågetecken kring livet med elbil.”

– Julia Brzezinska, Svenska Dagbladet Näringsliv 2021-04-30

Motorbranschen_5_2021_s15“utförliga kapitel som förklarar allt från räckvidd till batteriteknologi”

– tidningen Motorbranschen 05/2021

Recension_Elbilen“Tibor tar tryggt elbilsspekulanten i handen och guidar denne genom den snårskog av undringar som dyker upp när bensinbil byts mot elbil.”

– Mikael Stjerna, Elbilen i Sverige 03/2021

Tibor“Boken går sakligt igenom hur elbilar fungerar, hur det är att äga en och vad man ska tänka på inför ett köp.”

Ellevios Kundnyheter 2021-05-11

Om författaren:

Författaren Tibor Blomhäll är ett av Sveriges tyngsta namn när det gäller elbilar.
Han har fått utmärkelser som Årets Elbilist och Sveriges El(d)själ för sin envetna kamp att sprida information om elbilar. Han är skribent och kolumnist på tidningen Elbilen i Sverige, medverkat som elbilsexpert i tidningen Recharge och är president för Sveriges största elbilsklubb Tesla Club Sweden. Han skriver på ett lättfattligt, ofta roligt sätt; det är lätt att ta till sig de expertkunskaper om elbilar han delar med sig.

LaddguldetSveriges El(d)själ

Tibor Blomhäll är utnämnd till Sveriges El(d)själ av elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle och tankesmedjan Fores.

 

Resizer_15751979177090

Årets elbilist

2019 utsågs han till Årets Elbilsförare av föreningen Elbil Sverige tillsammans med tidningen Elbilen i Sverige.

 

 


Tidigare böcker:

MittLivSomElbilist_omslag

Boken Mitt liv som elbilist

Boken är fylld med kåserier som på ett lättläst sätt belyser alla bekymmer man ställs inför som elbilist. De korta, roliga berättelserna berättar inte enbart om allt man kan råka ut för när man kör elbil – man lär sig även en hel del om elbilar på köpet. Vilka för- och nackdelar har de? Hur är det egentligen att leva med en elbil?

Kåserierna har tidigare publicerats i tidningen Elbilen i Sverige mellan åren 2016-2020 men har nu för första gången sammanställts till en bok om hur det är att vara elbilist i dagens Sverige.

Boken är på 116 lättlästa sidor i pocketformat, kostar 69 kronor och kan köpas via din favoritboksajt eller direkt från BoD förlag.

Du kan provläsa boken här.

Mitt liv som elbilist finns även tillgänglig som e-bok för 39 kronor. Du kan köpa och ladda ner den via din favoritboksajt eller direkt från BoD förlag.

 

 

MLSEB2MLSEB3

Comments are closed.