Böcker

SkaffaElbil_2uppl
Boken “Skaffa elbil” vänder sig till alla som vill lära sig mer om elbilar. Vill få svar på sina frågor och funderingar innan man vågar slå till och ta steget.

Undertiteln “allt du ville veta om elbilar men varit för blyg för att fråga” säger väl allt. Utförliga kapitel förklarar allt från räckvidd till motor- och batteriteknologi. Från laddning till elbilens historia. Vad man ska tänka på när man väljer batteristorlek, köper begagnad elbil eller fixar laddplats hemma.

Boken ges ut av CKM förlag. Formgiven av den prisbelönte grafiske designern Björn Larsson.

Boken på 150 lättlästa sidor i pocketformat finns i bokhandeln nu.

Du kan provläsa boken här.

Kapitel: Räckvidd  Ladda bilen  Vilken elbil ska jag välja?  Köpa begagnad elbil  Att fixa innan du skaffar elbil  Så är det att leva med elbil  Knep elbilister bör känna till  Så fungerar en elbil  Tesla 
Laddhybrider  Tumregler  Myter och missuppfattningar  Elbilars historia  Ordlista

Adlibris_logoAkademibokhandeln_logoBokus_logo

SvD_2021-04-30“Boken Skaffa Elbil reder ut frågetecken kring livet med elbil.”- Svenska Dagbladet Näringsliv
Motorbranschen_5_2021_s15“Utförliga kapitel som förklarar allt från räckvidd till batteriteknologi”- tidningen Motorbranschen
“Mycket information samlad och presenterad på ett lättbegripligt sätt”- Bibliotekstjänst
Recension_Elbilen“Tibor tar tryggt elbilsspekulanten i handen och guidar denne genom den snårskog av undringar som dyker upp när bensinbil byts mot elbil.”- tidningen Elbilen i Sverige

Om författaren:

Tibor_BlomhällFörfattaren Tibor Blomhäll är ett av Sveriges tyngsta namn när det gäller elbilar. Han har fått utmärkelser som Årets Elbilist och Sveriges El(d)själ för sin envetna kamp att sprida information om elbilar. Han är skribent och kolumnist på tidningen Elbilen i Sverige, medverkat som elbilsexpert i tidningen Recharge och är president för Sveriges största elbilsklubb Tesla Club Sweden. Han skriver på ett lättfattligt, ofta roligt sätt; det är lätt att ta till sig de expertkunskaper om elbilar han delar med sig.

LaddguldetSveriges El(d)själ

Tibor Blomhäll är utnämnd till Sveriges El(d)själ av elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle och tankesmedjan Fores.

 

Resizer_15751979177090

Årets elbilist

2019 utsågs han till Årets Elbilsförare av föreningen Elbil Sverige tillsammans med tidningen Elbilen i Sverige.

 

 


Tidigare böcker:

MittLivSomElbilist_omslag

Boken Mitt liv som elbilist

Boken är fylld med kåserier som på ett lättläst sätt belyser alla bekymmer man ställs inför som elbilist. De korta, roliga berättelserna berättar inte enbart om allt man kan råka ut för när man kör elbil – man lär sig även en hel del om elbilar på köpet. Vilka för- och nackdelar har de? Hur är det egentligen att leva med en elbil?

Kåserierna har tidigare publicerats i tidningen Elbilen i Sverige mellan åren 2016-2020 men har nu för första gången sammanställts till en bok om hur det är att vara elbilist i dagens Sverige.

Boken är på 116 lättlästa sidor i pocketformat, kostar 69 kronor och kan köpas via din favoritboksajt eller direkt från BoD förlag.

Du kan provläsa boken här.

Mitt liv som elbilist finns även tillgänglig som e-bok för 39 kronor. Du kan köpa och ladda ner den via din favoritboksajt eller direkt från BoD förlag.

 

 

MLSEB2MLSEB3

 


SkaffaElbil_900Första upplagan av boken Skaffa Elbil gavs ut av BoD förlag år 2021.

Den är ej längre beställbar. Läsare hänvisas till andra upplagan istället.

Comments are closed.