Sveriges el(d)själ

Laddguldet2

I går kväll fick jag ta emot utmärkelsen “Sveriges el(d)själ” ur Annie Lööfs hand vid en ceremoni i Fores lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Det är elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle tillsammans med tankesmedjan Fores som delat ut priset med det fyndiga namnet för “långt, ihärdigt och passionerat engagemang i branschen, utanför den ordinarie yrkesrollen”.

Jag fick priset med motiveringen “Tibors engagemang är inte begränsat till Tesla utan täcker hela elbilssfären där han aktivt driver på elbilssverige”.

Jag känner mig enormt hedrad, stolt och tacksam. Förutom att priset sporrar mig till fortsatt engagemang hoppas jag även kunna använda det som ett slags kvalitetsbevis och dörröppnare i mitt fortsatta arbete att försöka påverka och sprida information om elbilar.

LaddguldetUnder samma ceremoni delades även utmärkelsen Laddguldet ut till Gävle kommun, med motiveringen “med en gedigen historik, en tydlig vision om en fossilfri kommun år 2020, och ett mål att ha flest laddstolpar i landet”.

Jag som precis i söndags hade varit och besökt Gävle med min elbil kan bara instämma. Man kände sig som i ett helt annat land (lite västerut) när man kom fram till snabbladdaren och insåg att bredvid den stod det en snabbladdare till

Den som är intresserad av hela eventet kan titta på livestreamet Fores la ut på sin Facebooksida. Det är min tur vid 29:30

Bookmark the permalink.