Årets elbilsförare

Resizer_15751979177090

Föreningen Elbil Sverige tillsammans med tidningen Elbilen i Sverige utsåg mig undertecknad till “Årets Elbilsförare”. Priset delades ut på elbilsmässan eCar Expo i Göteborg i lördags. Motiveringen löd:

Tibors engagemang, skrivande om Elbilar i bloggar och tidningar och idéer har hjälpt till att på ett objektivt och roligt sätt informera allmänheten om både fördelarna och nackdelarna med att köra elbilar. Han har bemött elbilskritiker med fakta. Samtidigt som han är ordförande för Tesla Club Sweden. Tibor har kört en LEAF under ett antal år men kör nu en Tesla Model 3.

Det är Elbil Sveriges medlemmar som nominerade kandidater till priset och tydligen röstade majoriteten på mig. Vilket gör mig naturligtvis otroligt glad och ödmjuk. Jag misstänker att flera av ni som röstat läser denna blogg så jag framför min stora varma tack till er denna vägen. Erkännanden som dessa hjälper verkligen ens motivation under mörka kalla vinterdagar.

Som ett sätt att leva upp till priset tog jag naturligtvis min älskade Tesla Model 3 till mässan på morgonen och åkte tillbaka hem till Stockholm på kvällen igen.

Resizer_15751900352161

Tesla Model 3 vann utmärkelsen Årets Elbil och Årets Solelbil (elbilen med minst förbrukning).

Största behållningen från mässan kan väl sammanfattas med denna bild:

Resizer_15751900352162

Många laddhybrider på mässan, men få intresserade av dem. Alla vill ha elbilar istället. Till vänster på bild laddhybriden Polestar 1, till höger kan man knappt skymta elbilen Polestar 2 i folkmassan som omger den och står i lång kö för att få provsitta. Borde vara en tankeställare för många biltillverkare.

 


Har du missat eCar Expo hav förtröstan, du har en chans till: den kommer till Friends Arena i Stockholm den 7-9 februari.

Bookmark the permalink.