Här har det beställts flest Cybertruck

M3vsCBR

Enligt Elon Musk har det beställts över 250 tusen Cybertruck på endast fem dagar efter eventet. Tesla har inte gått ut med någon information om från vilka länder dessa beställningar hade kommit, men Brett Winton från ARKinvest har kommit på ett smart sätt att försöka klura ut det: Han jämförde antal Google-sökningar folk hade gjort i olika länder på Cybertruck jämfört med hur många som sökte efter Tesla Model 3 efter dess premiärevent. På så sätt kan man få en uppfattning över relativa intresset mellan de två bilmodellerna, och man får förmoda att större intresse = fler beställningar.

Ovan graf är ganska svårtolkad men försöker visa relativa skillnaden mellan intresset för Tesla Model 3 och Cybertruck i olika länder och delstater, och extrapolera det till beställningar. Enligt grafen skulle det ha beställts 30 tusen färre Cybertruck i Kalifornien första fem dagarna efter eventet än det gjordes Tesla Model 3 beställningar första fem dagarna efter dess premiär 2016.

Även Sverige verkar vara kallsinnig till Cybertruck enligt Brett Winton: 6100 färre personer påstås har beställt Cybertruck än de som beställt Tesla Model 3.

I Norge verkar Cybertruck bli en nästan lika stor succé som Model 3 var – och med tanke på vilka volymer Tesla Model 3 har sålts i det landet är det bäddat för rekordleveranser igen.

Störst succé verkar dock Cybertruck bli i länder med stora vildmarker: i Australien, Mexiko, Sydafrika, Kanada och Ryssland verkar det ha förbeställts fler Cybertrucks än Tesla Model 3. Eller om de är mest intresserade av skottsäkerheten?

Vi på Tesla Club Sweden tog ett mer direkt sätt att ta reda på beställningarna: vi frågade våra medlemmar:

CyberSverige

Klicka på bilden för att se aktuell status.

Visst är det i Stockholm det har beställts flest Cybertruck, precis som huvudstaden leder i andel andra Teslamodeller också. Men på andraplats kommer Norrbottens län i nordligaste Sverige! Även i Västerbotten och Jämtland har det beställts många Cybertruck. I södra Sverige är det Östergötland som sticker ut.

Har du förbeställt en Tesla Cybertruck? Hjälp oss förbättra vår statistik! Ange här vilket län du bor i!

Och har du minsta lilla tanke på att kanske köpa en Cybertruck -du är inte alls säker men det kan inte uteslutas i alla fall- bör du faktiskt förbeställa en nu. Handpenningen på 1000 kronor är återbetalningsbar ifall du ångrar dig – men förbeställer du en nu låser du fast priset för Total Självkörningsförmåga. Priset för den optionen kommer stiga i takt med att bilen blir duktigare och duktigare – men förbeställer man nu kommer man få köpa den för dagens pris.

 


DSC03651~02TCS ett år sedan: Elbilstävling Haparanda-Ystad

För ett år sedan anordnade tidningen Elbilen i Sverige en elbilstävling från Haparanda till Ystad. Vinnaren åkte de 1677 kilometrarna på 20 timmar och 51 minuter. Läs mer om den spännande tävlingen här!

Bookmark the permalink.