Att beställa Tesla Model 3

TeslaSX3

Tesla Motors har äntligen släppt lite officiell information om hur Tesla Model 3 beställningarna kommer att gå till:

Från och med kl 5:30 svensk tid i gryningen på fredag första April ska man kunna gå in på Tesla Motors hemsida och beställa Tesla Model 3 online. Det är nämligen då bilen visas upp på eventet i Kalifornien, USA och online-bokningssidan öppnar.

Vill du komma lite före i kön ska du istället redan klockan 10 på torsdag morgon den 31 Mars besöka en Tesla-butik i Stockholm, Göteborg eller Malmö och reservera din Model 3 där. Reservationerna i butikerna startar nämligen redan dagen innan Model 3 presenteras, så man reserverar då bilen osedd.

OBS att jag har fått information från svenska Tesla Motors om att man inte kommer kunna reservera Model 3 vid servicecentret på Kanalvägen i Stockholm! I huvudstaden är det Täby Centrum eller Mall of Scandinavia som gäller, som båda öppnar kl 10:00. Servicecentret i Göteborg ska däremot gå att reservera i och även butiken i Malmö.

Fortfarande svarar de dock ”vet inte än” på det mesta jag frågar dem :roll: Var beredda på ännu fler motstridiga uppgifter de närmsta dagarna.

Reservationsavgiften för Tesla Model 3 är nu dock fastställd på 10,000 kronor som är fullt återbetalbar ifall du av någon anledning skulle ångra dig.

När sedan produktionen kommer igång i slutet av 2017 kommer Model 3 först att levereras till kunder i Kalifornien, sedan resten av USA. Först när produktionstakten kommer igång på allvar kommer bilar att börja skeppas till Europa och övriga världen. Därför kommer det finnas separata reservationsköer till olika världsdelar. Kunder som redan har en Tesla kommer att ha förtur framför övriga.

När det blir ens tur i kön kommer Tesla Motors ombe reservationsinnehavaren att specificera sin bil. I början kommer endast fullutrustade toppmodellen av Tesla Model 3 tillverkas – väljer du en mindre utrustad modell kommer du behöva vänta ännu längre på din bil. Med tanke på Tesla Motors tidigare förseningar av Model S och X blir vi glada om vi kommer att se någon Tesla Model 3 levererad i Sverige innan slutet av 2018.

 


TCS ett år sedan: Säkringen

Måste man säkra upp huset när man skaffar elbil? Hur stor säkring måste jag ha på huset för att kunna ladda? Vi frågade våra Teslaägare: Vad har du för huvudsäkring på ditt hus? Svaret är minst sagt överraskande!

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Kingsthrone

    Jag drömde faktiskt inatt att Model S skulle sluta tillverkas och bli ersatt av Model X.

  • Claes

    Över ett och ett halvt år isf mellan provåkning tills produktionen drar igång…trist om det stämmer! Gissar att det är batteritillverkningen, dvs Gigafactory One, som ställer till det? När börjar de bygga nr Two tro?