Säkringen

Huvudsakring

En fråga man ofta får från folk som överväger skaffa elbil är ifall de då måste säkra upp huset? Hur stor säkring behöver man egentligen ha när man ska ladda sin elbil?

Vi ställde frågan till våra Teslaägare: Vad har du för huvudsäkring på ditt hus? Och behövde du säkra upp huset när du köpte din elbil?

Svaret kan komma som en chock för elbilsskeptiker: en fjärdedel av alla Teslaägare har endast 16A huvudsäkring hemma! Så mycket för myten om att man måste säkra upp hemma för dyra pengar när man skaffar elbil…

De flesta ägare har dock 20 eller 25A huvudsäkring hemma. Men inte för att de säkrade upp huset – två tredjedelar av ägarna har samma säkring hemma nu som innan de skaffade elbil. Endast en tredjedel säkrade upp huset innan bilköpet – och en tredjedel av dem har i efterhand insett att det var helt i onödan.

Några få som deltog i undersökningen lämnade även textsvar. Ett utav dem går på samma linje som vårt avslöjande att moderna hushåll drar mycket mindre nu än för några år sedan: “Jag installerade bergvärme för några år sen och har varit översäkrad med 25 A. Nu ligger jag rätt till”

 

Tagged , . Bookmark the permalink.