Arlanda Bilfestival 2015 sponsras av Tesla Motors

arlanda

Vi som var med på Arlanda Bilfestival i somras märkte enormt intresse kring Tesla Model S. Arlanda Bilfestival, även kallad “Sportbilens nationaldag” samlade över 1400 sportbilar från alla Sveriges sportbilsklubbar som över 6000 människor kom för att beskåda. Från Tesla Club Sweden var vi där med sex bilar. Eventet var faktiskt vårt första fysiska klubbmöte. Läs mer om allt som hände i vår artikel om eventet.

ArlaBilAff

Förra årets affisch.

Publikens intresse var så massivt kring Tesla Model S att vi tryckte upp infoblad om bilarna, Tesla Motors och vår klubb. Vi sålde både en och annan Tesla den dagen – borde haft provision från Tesla Motors ;-) Efter eventet framförde både jag och andra till Tesla Motors att det skulle vara ett väldigt bra tillfälle att visa upp bilarna på. De verkar ha lyssnat på oss för nu har det framkommit att Tesla Motors kommer att sponsra nästa års Arlanda Bilfestival! De kommer att visa upp bilarna och troligtvis även erbjuda publiken att få åka med på en testtur med P85D.

Fördelen med en sportbilsfestival är att Model S visas upp i sin rätta miljö. Bland Ferraris, Aston Martins och andra sportbilar pratas det liksom inte lika mycket om att “men Skoda Octavia är ju så mycket billigare än Tesla Model S”…

Arrangörerna Driver Academy och Auto Motor & Sport kommer även att lansera en sportbilsdag till nästa år, Orsa Bilfestival:

OrsaBF

Dags alltså att redan nu markera helgerna 27 Juni och 29 Augusti i nästa års almanacka! Vi kommer återkomma med mer info och möjlighet att anmäla sig framåt våren nästa år, men tro oss som var med: dessa dagar vill du inte missa!

 

Bookmark the permalink.