Bluesummer

bluesummer

Önskar du du kunde riva taket av din Tesla nu när sommaren äntligen(!!!) verkar vara på gång så du kan njuta av nercabbad tyst färd? Tills Tesla kommer med en lösning kan kanske en söt liten beach buggy-aktig cabb duga?

Elektriska småbilen Bluesummer tillverkas av franska företagsgruppen Bolloré i samarbete med Peugeot PSA. Den är en fyrsitsig tvådörrars cabriolet, med hardtop som tillval. Dess elmotor låter dig zappa runt på franska rivieran – eller kanske Gotlands sanddyner? Maxfarten på 110 km/h låter kanske inte mycket, men är säkert en skräckblandad upplevelse i en öppen bil med plastkaross. Batterierna är på förvånansvärt väl tilltagna 30 kWh vilket ju ger 20 mils cruizing på sommarkvällsvarma gator… Den får mig att tänka på Beach Buggyn jag hade i min ungdom, och hyrbilarna på Grekland :-) Fast med all knäpptyst coolhet en elbil har. Nu kan man kanske få höra vågorna mot stranden, inte bara Beach Buggyns ormbo-avgasrör!

Vill du inte köpa bilen för €20,000 kan du hyra den på franska Rivieran, då Bluesummer har inträtt i en samarbete med Hertz som låter folk hyra dem där.

Ni som vill veta mer kan läsa deras (naturligtvis knallfranska utan engelsk översättning) hemsida och broschyr.

Med denna sköna sommarbil som till och med heter sommar önskar vi alla våra läsare en trevlig midsommar!

Några fler bilder: 

Bookmark the permalink.
 • G F

  Eller varför inte såga av taket på den man har, som i din artikel från 9 april förra året? :)
  https://teslaclubsweden.se/tesla-cab/

 • Filip

  Ganska bra pris ju! Största batteriet exklusive tesla? Om den är bra i övrigt med ac o värme o tak på vintern kan den ju bli en storsäljare

 • Björn

  Ruskigt lik en think! Har dom köpt dödsboet tro?

 • Mathias Carlberg

  Hemsk… Hua! Enklare att öppna panoramataket på max vs köra den där grejen…