Model S uppkopplad via Telia Sonera i Sverige

Tesla Model S är ständigt uppkopplad mot Internet. Från den stora skärmen mitt på instrumentbrädan kan man surfa på Internet, lyssna på Internetradio, titta på Google karta, och ladda ner uppdateringar av bilens programvara trådlöst via mobilnätet. Tesla Motors kan dessutom fjärrdiagnostisera bilen vid problem.

För att vara så uppkopplad mot mobilnätet krävs ett abonnemang. Telia Sonera avslöjade under en konferens i onsdags att det är just dem Tesla Motors har valt att samarbeta med för mobilanslutning i norden.

Kunder som har beställt bilar ska kunna kommunicera med dem (via Teslas smartphone-app) så snart de har tillverkats i Kalifornien (alltså erbjuder Telia Sonera roaming). Det sägs att samma sak gäller under frakten till Europa, fast hur det ska gå till när bilens batteri har demonterats innan frakten framgick inte riktigt.

Tesla Motors har sagt att de står för abonnemangskostnaden för mobilanslutningen “tills vidare”. I framtiden kan det alltså behövas en månatlig abonnemang för att behålla bilens Internetanslutning.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Zeb

    Där ser man. På New Tech mässan i Göteborg förra veckan fick jag uppgift om att Telenor var leverantör från en insider…

  • https://teslaclubsweden.se/ Tibor Blomhäll

    Telenor är i Norge. Telia i Sverige, Danmark, Finland, Estland och Lettland.