Premium Connectivity

Xdesign

Hittills levererades alla Teslas bilar med gratis tillgång till Internet och Spotify. Om en vecka är det ändring på det.

Från och med första juli måste du köpa tillbehörspaketet Premium Connectivity för att behålla samma funktionalitet.

Paketet kommer kosta runt $100 per år (svenska priset inte känt än) och ge tillgång till satellitbilder på kartan, trafikinformation, Spotify och programuppdateringar. Model S och X kommer även erbjuda surfning via inbyggd webbläsare.

Köper man inte paketet kommer man behöva koppla bilen till en mobiltelefon via blåtand eller wifi för att få tillgång till funktionerna – utom trafikinformation som man endast kan få via Premium Connectivity paketet.

Alla bilar är dock uppkopplade till Internet, även de som ägaren inte köpt extrapaketet till. Bilarna kommer kunna ta emot säkerhetsuppdateringar trådlöst. Kunderna kan även uppdatera till Connectivity paketet när som helst från bilarnas mittskärm.

Bilar med Premium Interiör paketet får ett års gratis Internet, sedan får de bestämma om de vill betala för fortsatt tillgång.

Tesla räknar nog med att de flesta köparna kommer köpa till Premium Connectivity paketet. De kan inte längre bjuda på gratis Internet nu när företaget säljer tusentals bilar i veckan.

De som köpt sin bil före 1 juli kommer dock få gratis tillgång bilens livslängd ut. Är du i köptankar kan det därför vara klokt att slå till och beställa sin bil redan nu.

Bookmark the permalink.
 • Tanaxia

  Känns både logiskt och rimligt. Dom bedriver ett företag, inte välgörenhet :)

  • Joakim

   ?? De har för böveln lagt in detta i sina kalkyler för flera år sedan. De driver väl ett företag..eller?

 • Kingsthrone

  Rimligt att betala för karttjänsten, men varför måste spotify ingå, hur stor det av kostnaden utgörs av själva spotifyabonnemanget? Har man tex Youtube premium (reklamfritt Youtube+Google play music) så känns det onödigt med ytterligare musikabonnemang.

 • Mocke

  De behöver göra vinst så de behöver all inkomst de kan få. Och andra företag tar betalt för internet tjänsten efter ett tag ändå. det är ca 100 kr i månaden. det kan det vara värt att få en fungerande användbar bil. (det mesta är internetstyrt). att inte ha internetuppkoppling fungerar givetvis men inte lika givande.

 • Pontus

  Rimligt att betala för tjänsten men köper inte att orsaken skulle vara att man säljer så många bilar. De är ungefär som support på stora företag, vi har så många kunder att du måste förstå att vi inte kan svara inom 2 veckor. Det betyder ju bara att man inte byggt ut supporten i samma takt som man fått nya kunder. Samma sak med Tesla, fler sålda bilar innebär mer pengar in i samma takt som utgifterna i detta fall ökar. Om något så borde dom med fler kunder kunna minska kostnader med en bättre upphandling för tjänsten.

 • Joakim

  Typiskt Tesla! De tar betalt ..för allt..tv..tre gånger..
  De har ju redan kalkylerat med detta. O sen säljer de fler bilar = de kan få bättre pris på internetuppkopplingen. Då tar de mer betalt av sina kunder.
  Likadant med fri el, ett djäkla rabalder o ändrande under flera år, och de har redan kalkylerat med det. Elen o utbyggnaden är redan betald!!!!!!
  Vi laddar vår S MYCKET på SuC, men den har inte ens kommit i närheten av vad Tesla redan fått betalt av oss vid inköpet av bilen.