Servicecentret i Göteborg

YamahaCenter

Vi har länge misstänkt det, men nu är det bekräftat: Tesla Motors håller på och bygger ett servicecenter i Göteborg! Adressen blir Aminogatan 32B i Mölndal, gamla Yamaha Center.

Byggarbetare jobbar på att bygga om lokalen så den ska passa Tesla Motors. Av allt att döma blir det en kombinerad verkstad och utställningslokal, som den de har i Infra City i Stockholm. Invigningen kan även i Göteborg bli i två steg, precis som det var i Stockholm: först utställningslokal och billeverans, några veckor senare även verkstad. Själva lokalen beräknas bli färdig i April i alla fall.

Molndal

Läget i Mölndal är exceptionellt bra även för installation av en Supercharger. Servicecentret i Infra City i Stockholm ligger precis bredvid E4 och har därför fått en Supercharger med två laddstolpar. Servicecentret i Mölndal i Göteborg kommer att hamna nära E6, ganska så exakt mitt emellan Superchargrarna i Uddevalla och Falkenberg. Från avfart Åbromotet på E6 är det bara 3 km till lokalen. Kommer man via riksväg 40 från Jönköpingshållet är det en omväg på 7 kilometer man måste ta söderut när man har kommit fram till Kallebäcksmotet som markerar slutet av riksväg 40 precis utanför Göteborg. Från Superchargern i Ödeshög är det 214 km till Servicecentret i Mölndal.

Just nu är det en låsbar grind utanför lokalen, men det går att bygga om så en eventuell Supercharger hamnar utanför.

Vi tackar vår medlem mbjarland för bilden som slutligt bevisar att det är Tesla Motors som bygger där: :-)

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • Finno Furre

  Tesla Kastrup har fyra superchargers, två innanför och två utanför grindarna

  • Jack O

   Enligt säljaren för 2 veckor sedan var det inte tänkt med supercharges där.
   “Då laddar alla sina Teslor i stan där…”
   Uddevalla och Falkenberg var det som gällde även i framtiden

 • Björn

  Yes, gött. Blir ju toppen. Det trodde jag nog inte efter alla vändor dit under hösten.

 • Pingback: Tesla i Göteborg - Autonytt

 • Pingback: Tesla företagsleasing och billån - Tesla Club Sweden

 • Gustav Magnusson

  Jag kan bekräfta efter att ha talat med en Tesla anställd som kommer att jobba i butiken där att butiken kommer öppna om 2 veckor från idag, 8 April.