Tesla ökade sina leveranser i November

Tesla levererade 1 515 nya bilar till kunder i Sverige förra månaden enligt sajten car.info. Det är nästan tre gånger så många som månaden innan. Även tre gånger så många som motsvarande månad i fjol.

Av ovan graf framgår det tydligt att Tesla brukar leverera flest bilar sista månaden i varje kvartal i Sverige. Nyregistreringar toppade i mars, juni och september i år med djupa dalar påföljande månader.

Hittills i år har Tesla levererat 15 318 Model Y elbilar till svenska kunder och är därmed fortfarande den mest sålda bilmodellen i Sverige, alla kategorier. Tvåan Volvo XC 40 ligger på 11 693 levererade bilar. Med endast en månad kvar på året har Volvo inte en chans att komma i kapp. Tesla Model Y kommer bli årets mest sålda bilmodell i Sverige.

Elbilar utgör nu 38% av totala bilförsäljningen i Sverige. Fjolårets stigande utveckling verkar ha avstannat, andel elbilar har guppat runt 37% under hela 2023.

 

Men ändå leder elbilar stort bland drivmedelalternativen:

Det har nyregistrerats mer än dubbelt så många elbilar hittills under årets första 11 månader än plug-in bilar. Rena bensin- och dieselbilar är på tillbakagång, likaså icke-laddbara hybridbilar.

Har din granne köpt en ny bil i år är den mest troligt en elbil. Mer troligt än att den skulle vara en laddhybrid, eller diesel- eller bensinbil.

Bookmark the permalink.