15 nya snabbladdare på gång i Göteborg!

Avenyn

Länge har ”Sveriges framsida” som Göteborg kallar sig även varit ”Sveriges elbils-baksida” också. Är det någon stad som varit aspirant på bemärkelsen ”Sveriges sämsta stad för elbilister” så har det definitivt varit just Göteborg.

Att Sveriges näst största stad med nära en miljon invånare i Storgöteborg endast har 10 snabbladdare -varav 4 trasiga!- och endast 17 ställen med Mode 3 uttag är inget mindre än skandal. (Kan det vara närheten till Torslanda som har bromsat på utvecklingen?)

Men allt det kan ändras redan om några månader.

Göteborg Energi kommer enligt deras pressrelease att nu i vår installera hela 15 nya snabbladdare på strategiska platser runt om i staden. Och fram till 2018 förse 1500 elbilar med hemmaladdning. ”Göteborg har som mål att vara en av världens mest progressiva städer för att minska klimatpåverkan” säger Göteborg Energis VD Lotta Brändström. Hon har milt sagt en lång lång väg att gå för att nå det målet.

Främsta anledningen till Göteborgs kovändning är nog regeringens initiativ Klimatklivet som beviljat 8 miljoner kronor i stöd till dem för att skapa laddningsmöjligheter för elbilar.

Snart slipper man känna sig som att man är på väg ut i öknen när man närmar sig Sveriges framsida med sin elbil.

Tagged , . Bookmark the permalink.