Ingen förtur

MayeMusk

Hoppas du få din Tesla Model 3 snart? Kanske tror att du kan komma före andra i kön? Sluta lura dig själv.

Elon Musks mamma Maye Musk är trots sina 69 år en eftertraktad fotomodell. I över 50 år har hon varit verksam och figurerat på både Vouge, Elle och Vanity Fair. I samband med att CoverGirl nu kontrakterade henne som modell intervjuades hon av NY Times och fick frågan:

- Har du fått din Tesla Model 3 än?

- Nej, jag har inte fått den än, svarade hon, jag är runt plats 300,000 i kön och trots att jag ju har goda kontakter kan jag inte komma före.

Inte ska du hoppas på någon rabatt heller. Redan i fjol gick Elon Musk ut i ett berömt mejl till sina anställda och betonade att aldrig sälja en fabriksny bil till lägre pris. Elon Musk själv har alltid betalat full pris för sina bilar, liksom även hans familj, vänner och bekanta. ”Kan du inte utan att skämmas förklara för en fullt betalande kund varför någon annan har fått rabatt är det fel” tyckte han.

1506630905

Milslångt ifrån traditionella bilförsäljare där man alltid kan pruta både lite och mycket. Och kompisar kommer alltid före.

Det kanske var en av anledningarna till att branschexperter hade utsett Tesla ha de sämsta säljarna. Som Elon Musk stolt twittrade om. Snacka om kulturkrock.

 


TCS ett år sedan: Tusentals Tesla Model 3 reserverade i Sverige

För ett år sedan försökte vi uppskatta hur många Tesla Model 3 som hade reserverats i Sverige. 

 

Tagged . Bookmark the permalink.