Macron välkomnar forskare till Frankrike


Frankrikes nye president Emmanuel Macron välkomnar i ovan videoklipp amerikanska forskare, entreprenörer och ingenjörer till Frankrike. (Enligt vissa på bättre engelska än vad amerikanska presidenten förmår.)

”Kom till Frankrike och förena er med franska och europeiska forskare att arbeta med klimatförändringen här. För här är ni välkomna. Jag vet hur er nya president nu… har bestämt sig för att äventyra er budget, era initiativ på grund av hans extrema skepticism runt klimatförändringarna.” börjar han sitt tal, och vänder sig direkt till forskarna som jobbar med klimatfrågorna.

Men inte bara forskarna – han nämner även uttryckligen entreprenörer som jobbar med klimatfrågor. Kan det vara han framför allt menar Elon Musk, som just nu letar efter lämplig plats i Europa för Teslas nästa Gigafabrik som ska tillverka enorma mängder batterier och elbilar?

Videoklippet släpptes på Macrons Twitterkonto redan den 9 Mars i år, med titeln ”I have a message for you guys”.

När kommer Sveriges regering, där Miljöpartiet ingår, släppa en lika tydlig inbjudan?

 


TCS två år sedan: Bensinmyten

För att framställa en gallon bensin går det åt 6 kWh el! Lämna kvar oljan i marken och kör istället din elbil direkt med elen säger vissa. Men är det verkligen sant? Vi har undersökt saken och kommit fram till att ja det går faktiskt åt 6 kWh energi för att framställa en gallon bensin – men myten stämmer ändå inte.

Tagged , . Bookmark the permalink.