122 Tesla Model S levererade i Mars!!!

image

Förra månaden lyckades Tesla Motors leverera hela 122 Tesla Model S till sina svenska kunder! Inte nog med att det är högsta månadssiffran någonsin – det innebär att antal Teslor i ett slag ökat från 324 till 446 bilar! Det är mer än de tre sista månadernas leveranser tillsammans.

Tesla Motors personal har slitit i stort sett dag och natt, vardag som helg, med att leverera bilarna. De stora leveransvolymerna, långtradare efter långtradare med bilar, kom dessutom mot slutet av månaden. Slutspurten de sista dagarna innebar att bilsweden.se – vars siffror fastställs några dagar innan månadsslut – endast fick med 98 bilar i sin månadsstatistik. elbilsstatistik.se däremot, som hämtar sina siffror direkt från vägverkets databas först vid månadsskiftet hittade 24 bilar till som registrerades de sista dagarna i Mars!

Vi har uppdaterat vår statistiksida med de nya siffrorna.

Det som orsakade de exceptionella leveranssiffrorna är utan tvekan nya superbilen Model S P85D. När Elon Musk premiärvisade den i fjol blev det en omedelbar anstormning av beställningar. De som har fått sina bilar levererade nu var de som beställde sina P85D precis dagarna efter den släpptes. Långtradarna har dock fortsatt anlända till Tesla Motors servicecenter i Infra City även efter månadsskiftet – alla som har beställt har fortfarande inte fått sina bilar. Dessutom har leveranserna av den lite billigare S85D modellen också just precis kommit igång nu sista dagarna i Mars.

Mars 2015 kommer att gå till historien som månaden då elbilar slog igenom i Sverige. För trots rekordsiffrorna blev faktiskt inte Model S den bäst säljande elbilen i Sverige! Nissan har gjort en minst lika spektakulär boost av sina siffror, med hela 132 Nissan Leaf levererade! Nissan hade ett fantastiskt erbjudande på Leaf under månaden med två års leasing för 2960 kr i månaden som lockade många.

Sammanlagt har det levererats smått otroliga 420 elbilar i Sverige i Mars – vilket för första gången i historien faktiskt är mer än antalet laddhybrider! Faktum är att dessa 420 elbilar utgör 1.3% av alla de 31,590 nya personbilar som registrerades under månaden! För första gången någonsin har antalet batterielbilar överstigit 1% av alla nyregistrerade bilar i Sverige! Var 75:e levererad bil var en elbil!

Fast norrmännen ska ju alltid vara värre. Från vårt grannland rapporteras det att Tesla Motors där har levererat otroliga 1140 Model S under Mars månad! Tillsammans med 992 e-Golf, 679 Leaf, mm blev det sammanlagt 3785 fler elbilar i Norge förra månaden.

Även vi här i Tesla Club Sweden märkte av anstormningen. Under Mars månad -speciellt mot slutet- blev det en veritabel flodvåg av nya Teslaägare! Från dryga 100 registrerade Teslaägare har vi vuxit till snart 200!

Har du fått din Tesla men inte anmält den till oss gör det snarast genom att mejla ditt användarnamn tillsammans med bilens registreringsnummer till oss, så uppgraderas ditt medlemskap till “Teslaägare” och du får tillgång till VIP-avdelningen på forumet! Klicka här för att skicka din anmälan.

 

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Björn

  Riktigt roligt att det tar fart.

 • Jens Christian Haslund Nielsen

  Härliga nyheter!

 • Mina ord

  Så jäkla kul! Go Tesla! Skulle vara kul om Model S kunde vara mest sålda elbilen i Sverige någon gång. Tror det dröjer. Kanske Q3?

 • Axel Svensson

  Det är rätt fantastiskt med tanke på att dessa siffror gör att Sverige är topp 5 i Europa vad gäller Tesla Model S försäljning under 2015. Före oss ligger Norge, Nederländerna och eventuellt Tyskland och Storbritannien. Vi är dock större Tesla-land än t.ex. Frankrike. Antar att norrbaggarna smittar av sig till oss =)

  http://www.teslamotorsclub.com/showwiki.php?title=Europe%20Q1%202015%20Model%20S%20sales&redirect=no